Ještě před nedávnem jsme hledali zaručené recepty, jak dopřát své pleti krásu po dobu horkých letních dnů. Najednou je před námi chladné a mrazivé období, kterému je zapotřebí se patřičně přizpůsobit. Ostatně není žádným tajemstvím, že spolu se změnou počasí se mění i nároky naší pleti. Na co se zaměřit, aby zimní péče o pleť byla v každém slova smyslu perfektní? Víme, co vaše pokožka skutečně potřebuje.

Správná zimní péče o pleť je cestou k půvabu

Každé období je něčím krásné a jedinečné. Jinak tomu není ani v případě zimy, která nepochybně má své kouzlo. I přesto ale dokáže naší pokožce ukrást kousek svého půvabu vinou nepříznivých vnějších vlivů (jako je mráz či studený vítr) a také častých změn teplot při přechodu ze zimy do suchých vytopených míst. Přesně to se negativně podepisuje na jejím vzhledu. Místo toho, aby zářila svým mladistvým vzhledem a přirozenou krásou, získává našedlý tón, stává se vysušenější a na dotek hrubší, což jsou důsledky, které můžeme spatřit pouhým okem. Naše pokožka však strádá také ve svých nejhlubších vrstvách. Postupně pak ztrácí na své elasticitě, trpí dehydratací a následně přichází o všechny potřebné látky, které jsou důležité pro její zdraví a také schopnost se regenerovat. A přesně takovým scénářům můžete zabránit jedině tím, pokud bude zimní péče o pleť vyladěná do posledního detailu. 

Co se děje s pokožkou v zimě:

  • Trpí hloubkovou dehydratací
  • Je vysušená a má větší sklon k zarudnutí 
  • Získává našedlý a nezdravý tón 
  • Je náchylná k tvorbě ekzémů, vyrážek a kožních alergií
  • Ztrácí potřebné látky a schopnost se regenerovat

Dostatečná hydratace

Přestože v něčem se odborníci přes krásu neshodnou, v jednom jsou ale za jedno – poctivá a hloubková hydratace zevnitř i zvenčí je klíčem ke zdravé a také krásně vypadající pokožce. A právě u hydratace bychom v první řadě měli začít. Vypít za den dostatek tekutin by se mělo stát stejnou samozřejmostí, jako pečlivá hydratace za pomoci těch správných produktů. Jejich vlastností by mělo být pokožku hloubkově zavlažit a dopřát jí určitou ochrannou bariéru, díky níž nebude hydratační složky ze svých vrstev ztrácet. S hydratací můžete začít již při odličování, s čímž vám pomůže ETANI hydratační odličovací pěna, jenž má za úkol nejen pleť odlíčit, ale také umýt, odmastit a hloubkově vyčistit. Na perfektně čistou pleť je vhodné nanést denní krém, který se postará o hloubkovou hydrataci pokožky během celého dne. K tomu je vhodný například ETANI denní krém s extraktem z Opuncie, který vaši pleť zahrne dostatečnou vláhou a jemnou péčí. Díky pravidelné hydrataci, jež funguje na pokožku jako životabudič, získáte hebkou a rozzářenou pleť, na které se vám nepovede nalézt vysušená místa. 

Pravidelné masky a peeling

Tu a tam je zapotřebí dopřát pokožce něco navíc. Protože přirozeně dochází ke vzniku odumřelých částí kůže na jejím povrchu a zároveň v důsledku hektických dní také k usazování nečistot, je ideální začít jemným a šetrným peelingem, s nímž se vaše pokožka rázem probudí. Peeling funguje nejen jako perfektní očista, ale také jako úžasná prokrvující masáž se schopností aktivace podkožních buněk. Kromě toho ji pak za pomoci peelingu připravíte na to, aby hezky vstřebávala vše podstatné z luxusní kosmetiky, kterou jí chcete dopřát. A pokud peelingovou masáž sem tam podpoříte vyživující maskou, máte téměř vyhráno.

Dopřejte si jemnou masáž ETANI vibračním kartáčkem, který podporuje cirkulaci krve v pokožce a tím dochází ke snížení vrásek. Díky vibracím a silikonovým štětinkám dochází k příjemnému obrušování odumřelé rohové vrstvy pokožky (peeling).

Hodnotná výživa a vitamíny

Zejména během zimy pokožka rychleji ztrácí potřebné složky. O to víc je proto náchylnější na vznik kožních problémů a jiných kosmetických nedokonalostí. Předcházet tomu můžete vhodně upravenou stravou, jež by měla být bohatá na bílkoviny, zdravé sacharidy a také na ovoce i zeleninu, které jsou přírodním zdrojem vitamínů a minerálů. Správná zimní péče o pleť se však neobejde ani bez výživné kosmetiky, která by měla obsahovat přírodní oleje bohaté na vitamíny a také antioxidanty, jež zneškodňují volné radikály a nedovolí, aby pokožka trpěla vlivy vnějšího prostředíPrávě taková kosmetika velmi dobře poslouží vaší pleti. S její pomocí dosáhnete úžasných výsledků – vaše pokožka bude hebká, zdravá, mladistvá a s pěstěným dojmem. Zdrojem potřebných vitamínů může být pro vaši pleť například ETANI opunciový olej, jenž je považován za vzácný elixír mládí. Pokud pleti poskytnete luxusní péči v podobě pravidelné aplikace opunciového oleje, odmění se vám svou přirozenou krásou a mladistvým vzhledem. Opunciový olej totiž představuje nejluxusnější přírodní péči pro pleť. Obsahuje velké množství vitamínů, nenasycených mastných kyselin, fytosterolů a polyfenolů, díky čemuž má silné antioxidační a hydratační účinky na pleť.

Osvěžující detoxikace

V zimním období zpravidla hřešíme víc, než v jiném ročním období. Častěji si dopřejeme nějaký ten dortíček, který málokdy vykompenzujeme pohybem na čerstvém vzduchu. Není proto neobvyklé, že je naše tělo zahlcené toxiny, které nás viditelně okrádají o krásu naší pokožky. Zkuste se v rámci zimní péče o pleť zaměřit nejen na kosmetiku, ale také na detoxikaci organismu, která bude mít pro vás značně prospěšné a osvěžující účinky. S účinnou očistou celého organismu vám pomohou detoxikační náplasti Biomagick, které jsou nedocenitelným pomocníkem nejen při detoxikaci organismu, ale také při hubnutí. Použití detoxikačních náplastí je snadné a pohodlné, protože zbavují tělo nečistoty během vašeho spánku.

Noční regenerace

Noční péče o pleť by měla být v průběhu celého roku každodenním rituálem. Důvod je jednoduchý. Stejně jako my si po náročném a hektickém dni potřebujeme odpočinout během nočního spánku, to samé si vyžaduje i naše pleť. Přípravu na noční regeneraci bychom měli zahájit pečlivou očistou naší pleti, kterou završíme aplikací vhodného nočního krému s výživnými složkami, ideálně také nanesením očního krému pro zklidnění očního okolí. ETANI balíček noční regenerace obsahuje tři účinné produkty, jež se spolehlivě postarají o zotavení a odpočinek pokožky během noci. Balíček obsahuje ETANI noční krém s meruňkou, který je nabitý aktivními látkami s příznivými účinky na pokožku. Jeho hlavními ingrediencemi je meruňkový a avokádový olej i bambucké máslo. Díky svému vyváženému a pečlivě vybranému složení dodává pokožce tolik důležitou hydrataci, podporuje tvorbu kolagenu a přispívá k regeneraci pleti. ETANI Hydratační odličovací pěnu, která je vhodná ke každodennímu odlíčení, umytí a hloubkovému vyčištění pleti. Tato jemná pěna dokonale odlíčí vaši pleť a zanechá ji svěží, čistou a hloubkově hydratovanou. Třetím produktem v balíčku je ETANI Kyselina hyaluronová sloužící na hloubkovou hydrataci a celkovou péči o pleť. ETANI Kyselina hyaluronová je kombinací dvou molekul, a to nízkomolekulární a vysokomolekulární. Zastoupení dvou molekul má velkou výhodu pro pleť. Vysoké molekuly vám zajistí povrchovou hydrataci a napomáhají k jejímu vyhlazení. Nízké molekuly prostupují hlouběji do pokožky, kde intenzivně vypínají a hydratují pleť.