Každá žena, která o svou pokožku pravidelně pečuje, zcela jistě ví, že zimní hydratace pleti by měla být trošku jiná, nežli je tomu po zbytek roku. Jeden z nejčastějších mýtů o tom, jakou zimní péči pokožce poskytovat, káže, abychom zapomněli na hydratační krémy a raději je zavřeli hluboko do nočního stolku. Ti, kdo tento názor zastávají argumentují teorií, že při používání hydratačních krémů v zimním období dochází k zamrzání vody, kterou krém obsahuje, a způsobuje popraskání pleti. Díky tomuto stále ještě velmi rozšířenému mýtu pak mnoho žen raději svou pleť během zimy vůbec nehydratuje. Opomenutí zimní hydratace pleti je však jedna z největších chyb, kterých se dopouštíme. Jaké jsou další chyby, které mohou naší pokožce uškodit, a čeho bychom se rozhodně měli vyvarovat

Používání nevhodné kosmetiky 

Nejprve je potřeba říci, že zimní hydratace se maličko liší od té, kterou naše pokožka vyžaduje například během léta. V návaznosti na to bychom měli odlišovat také kosmetické přípravky, jenž v zimním období používáme. Jak již bylo řečeno, rozhodně není pravda, že bychom neměli v zimě používat žádné hydratační krémy. Právě v zimě je pleť nadměrně namáhaná velkými teplotními výkyvy při častých přechodech z tepla do zimy, což způsobuje její hloubkovou dehydrataci. Suchý a mrazivý vzduch, přetopené místnosti a vítr jsou pak příčinou vysušené, zarudlé pokožky, která má mnohem větší sklon k ekzémovým projevům a ztrácí svou schopnost přirozené obnovy a regenerace. Zimní hydratace pokožky je tedy velice důležitá, protože pouze správně hydratovaná a vyživená pleť se dokáže s nepříznivými vlivy lépe vyrovnat.

Prvním a zásadním pravidlem při výběru zimní kosmetiky by mělo být, abychom si zvolili krém s vyšším podílem tukových látek (ceramidy, cholesterol nebo rostlinné oleje), který je speciálně navržený pro zimní péči. Hledejte proto krémy, které mají emulzní strukturu. V praxi to znamená, že je kapka vody uzamčena uvnitř tukových látek. Stejně tak důležitý je i dostatečný obsah antioxidantů v kosmetice, kterou si vyberete pro zimní péči o svou pleť. Poskytuje totiž pokožce ochranný štít proti venkovním vlivům jako je například smog, kterého je v zimě více, než kdy jindy. 

Velmi prospěšná pro zimou namáhanou pleť je rovněž péče, jenž zajistí výživné ETANI sérum 2v1 s kyselinou hyaluronovou a kolagenem, které je dobré pro dosažení nejlepších účinků nanášet pod denní krém. Ve vzájemném souladu díky svému jedinečnému složení bude spolu se sérem působit na vaši kůži například ETANI denní krém s extraktem z Opuncie. Nejenže efektivně regeneruje pleť během celého dne, ale také zajišťuje pokožce dostatek zimní hydratace, díky čemuž snadněji odolá působení mrazivého nepříznivého počasí. Neutralizuje škodlivé volné radikály, zanechává pleť jemnou i hydratovanou a je tak spolehlivým pomocníkem v zimní péči o pokožku. 

Nedostatek výživy pro pleť

Protože se stále ještě velké množství žen bojí během zimy používat hydratační krémy a často nanesou na pleť jen make-up, může se to velice rychle projevit na kvalitě jejich pokožky. Kůže v zimě potřebuje ještě více vláhy a výživy než v létě, a to nejen kvůli chladnému počasí, ale také i proto, že se více oblékáme, čímž pokožka méně dýchá a nedostatkem zimní hydratace následně hrubne. V zimním období si většina z nás na konci náročného dne ráda dopřeje horkou uvolňující koupel, a to je další faktor, který pokožce příliš nesvědčí. Přispívá totiž k jejímu rychlému vysoušení. Proto je vhodné vyměnit v rámci přípravy na zimní péči o pleť lehčí krémy za ty hutnější a dopřát své pleti pravidelnou pokožku v podobě pečující masky.

Luxusní ETANI arganový olej je ceněným pomocníkem v péči o pleť, ale také o suché a lámavé vlasy po celý rok. Zejména v zimě je 100% arganový olej tou správnou volbou. Díky svému vysokému obsahu vitamínů, antioxidantů a nenasycených mastných kyselin podporuje regeneraci namáhané pleti, zajišťuje ji hloubkovou hydrataci a poskytuje komplexní zimní péči pokožce celého těla. 

Zimní detox a očista pleti

U každé pokožky přirozeně dochází ke vzniku odumřelých částí na povrchu kůže, ale také vlivem hektického životního tempa a časté inverzi i k usazování různých nečistot z ovzduší na pleti. Právě v rámci zimní hydratace je proto ideální doba začít s pravidelným peelingem, který vaši pleť zbaví šetrným způsobem všech nečistot a navíc ji příjemně prokrví. Díky jemné masáži s pomocí peelingu se pokožka celého těla doslova probudí k životu a znovu získá schopnost přirozené obnovy i regenerace. Zimní péči o kůži obohaťte pravidelným peelingem, čímž dosáhnete nejen dokonale čisté pleti, ale navíc docílíte toho, že bude lépe vstřebávat vitamíny a další účinné látky z kosmetiky, kterou si chcete dopřát. Před samotným peelingem je však vhodné nejprve zbavit pleť make-upu a mastnoty za pomoci ETANI odličovací hydratační pěny

Protože nemáme v chladných měsících příliš příležitostí k pohybu na čerstvém vzduchu, a navíc je toto období především spjato s vánočními svátky, mnohdy máme sklon během zimy zanedbávat zdravý životní styl. I drobné hříchy v podobě vánočního cukroví, lenošení a větší příjem alkoholu v souvislosti s novoročními oslavami se mohou velice rychle projevit na kondici vaší pokožky. Není proto výjimkou, že právě v zimě je naše tělo pod větším náporem toxinů, které se mohou neblaze promítnout do přirozené krásy naší pleti. Součástí zimní péče o pokožku by proto měla být nejen pravidelná očista pleti, ale také organismu. S účinným detoxem vám snadno pomohou Biomagick detoxikační náplasti, jejichž nespornou výhodou je snadné použití a prokazatelné účinky nejen v očistě organismu, ale také při hubnutí. 

Pitný režim

V zimních měsících se snadno stane, že nedostatečně pijeme, a to z prostého důvodu. Venkovní chladné počasí nás zkrátka nenutí pravidelně doplňovat tekutiny. Naše pokožka se pak stává suchou a šupinatou. Myslete proto i v těchto mrazivých dnech na dostatečný pitný režim. Ten je nezbytnou součástí zimní hydratace, protože klíčem ke krásné a zdravé pokožce je hydratace nejen zvenčí, ale také zevnitř. Hloubkovou hydrataci pleti a dokonalou zimní péči vám kromě pravidelného pitného režimu poskytne ETANI noční regenerační krém s meruňkou, který během vašeho spánku dodá pokožce potřebnou vláhu, vitamíny a pomůže ji zregenerovat.