Historie přírodních drahokamů

Zmínky o využívání unikátní síly přírodních kamenů sahá až do pradávné historie. Nejstarší historické prameny, jenž poukazují na víru v magické schopnosti kamenů, pocházejí z dob staré Indie, kde byly kameny využívány pro očistu vody a k výrobě ozdravných lektvarů. I v dobách starověkého Egypta byly přírodní kameny pro své léčivé a unikátní schopnosti považovány za cennou pomůcku při různých očistných rituálech. V pozdějších dobách byly přírodní kameny často součástí panovnických šperků, korun a dalších znaků moci mnoha světových panovníků. Používaly se jako ozdoba a symbol vlivnosti nejen pro svou estetickou krásu, ale také proto, že se věřilo v jejich posilující a léčebné schopnosti. Další prameny poukazují na historii přírodních kamenů v období staré Číny, kde byla síla přírodních drahokamů součástí luxusních omlazujících procedur, které využívali muži i ženy z vyšších vrstev. A právě odtud pochází první historický Jade roller. 

Magie přírodních kamenů 

Už v daleké historii byly krystaly využívány k různým účelům i rituálům. V mnoha kulturách se věřilo v jejich magickou sílu a léčivé účinky. Přírodní kameny v sobě ukrývají pozoruhodnou sílu s blahodárnými účinky nejen na lidské tělo, ale také na duševní pohodu a harmonii. Víra v jejich magické účinky je pro mnoho jejich majitelů zdrojem vyššího sebevědomí, životního elánu a jisté dávky optimismu. Jejich vnitřní energie pomáhá svému majiteli překonávat různé životní nástrahy a posilují jej v těžkých a složitých chvílích. 

Symbolika léčivých kamenů

Přírodních kamenů je široké spektrum a výběr toho správného může být ovlivněn několika faktory. Rozlišovat se mohou například podle barevnosti, účinků na lidské tělo i mysl, nebo podle vhodnosti svých vlastností pro jednotlivá znamení horoskopu. Protože mají jednotlivé kameny různé účinky na svého nositele, podíváme se na působení těch nejoblíbenějších na lidské tělo a mysl podrobněji. 

Opál

Podporuje pozitivní myšlení a chrání tělo před nepříznivými vlivy. Vyskytuje se v bezbarvé podobě, ale může být také bílý, oranžový či zelený. Je proto velice oblíbenou surovinou při výrobě šperků a amuletů.

Rubín

Posiluje inspiraci a podporuje kreativitu. Jeho výrazná červená barva z něj činí velice oblíbený kámen v podobě bižuterie a módních doplňků. 

Ametyst

Pomáhá v nalezení sebedůvěry, podporuje vnitřní sílu a intuici. Je pro něj charakteristická uklidňující fialová barva v široké škále odstínů, a proto je nejoblíbenější v podobě decentních šperků, jako jsou například náušnice či brože.

Granát

Svému nositeli posiluje vůli, cílevědomost a odvahu. Pomáhá k dosažení úspěchu a posiluje sexuální vitalitu. Vyskytuje se v mnoha barvách, a proto patří k nejoblíbenějším přírodním kamenům.

Přírodní kameny jsou z estetického hlediska a zdraví nejčastěji uplatňovány ke kosmetickým a lázeňským procedurám, jenž mají pomoci tělu s relaxací, uvolněním a potlačením projevů stárnutí. Mezi nejpoužívanější přírodní drahokamy v kosmetickém oboru patří bezesporu Nefrit a Jadeit. 

Nefrit

Přírodní drahokam sytě zelené, špenátové barvy, který je velmi oblíbený pro svůj dokonalý skelný lesk. Nefritu jsou přisuzovány kromě estetické krásy i pozoruhodné účinky na lidské tělo. V minulosti se používal k výrobě pohárů, číší i šperků, protože se věřilo v jeho očistnou sílu. Rovněž je mu připisován blahodárný vliv při léčbě zánětů ledvin, bolestí hlavy a poruchách spánku. Svému nositeli pomáhá k duševní vyrovnanosti a dokonce i se zvládáním smutku. Nefrit je velmi často zaměňován s Jadeitem, s nímž je označován společným názvem Jade. Nejčastěji je využívaný v kosmetickém oboru jako součást omlazujících procedur. Sílu nefritu můžete vyzkoušet například regenerační masáží, kterou vám poskytne ETANI masážní váleček Jade roller – Nefrit, díky němuž dosáhnete zmírnění otoků kolem očí, zmenšení vrásek a celkovému zpevnění pleti.

Jadeit

Jadeit je přírodní minerál bílé, světle zelené či narůžovělé barvy. Jadeit byl ceněným kamenem pro své posilující a očišťující účinky již v dávné historii. Je označován za kámen klidu a jeho pozoruhodné vlastnosti z něj činí skutečný přírodní poklad. Dříve byl využíván na výrobu sošek, klenotů a rituálních předmětů. Dnes je pro své zklidňující a regenerační účinky na pokožku spolu s nefritem nejvyužívanějším kamenem v podobě kosmetického pomocníka, kterým je Jade roller.

Co je Jade roller?

Jade roller je jedinečný kosmetický pomocník vyráběný z přírodních kamenů – nejčastěji z Nefritu a Jadeitu. Je tvořen úzkým elegantním tělem, na jehož koncích jsou dva oválné kameny určené k masážím obličeje, krku a dekoltu. Jade roller patří mezi nejvyhledávanější kosmetické pomocníky poslední doby a právem se v péči o pleť těší velkému zájmu především díky svým pozoruhodným účinkům a snadnému používání. Důmyslně navržený design zaručuje pohodlnou a snadnou manipulaci, díky čemuž si uvolňující masáž pleti můžete dopřát kdykoli v pohodlí domova.

Jaké účinky má Jade roller na pokožku?

Kromě duchovního významu mají přírodní kameny i prokazatelné pozitivní účinky na pleť a kvalitu pokožky. Jade roller představuje jedinečnou kosmetickou péči, po které bude vaše pokožka zdravá, krásná a bez drobných nedokonalostí. Kombinace uvolňující masáže a přírodní síly drahokamů usnadňuje pleti regeneraci, podporuje její prokrvení a nastartuje tvorbu nového kolagenu. Můžete tak každodenně v pohodlí domova poskytnout své pleti luxusní proceduru, díky níž podpoříte pružnost, pevnost a mladistvý vzhled pokožky nejen na obličeji, ale také na krku a dekoltu. Jade roller je rovněž skvělým pomocníkem při aplikaci pleťových krémů a sér, jejichž účinky díky uvolňující masáží ještě umocníte a dosáhnete tak mnohem lepšího efektu omlazení. K pravidelnému rozmazlování své pokožky se vám bude skvěle hodit ETANI dárková sada Jade roller, jejíž součástí je nejen masážní váleček Jade roller, ale také praktická špachtlička určená pro nanášení krémů. Krásným dárkovým balením tak můžete udělat radost nejen svým blízkým, ale také sami sobě.

ZDROJE:

www.kombologia.com/the-power-of-crystals/

www.stonemartmarblegranite.com/history-of-stones/