Proč je důležité pravidelné čištění a odličování pleti?

Chcete-li, aby vaše pleť působila svěže a také dobře fungovala, věnujte denně několik minut poctivému čištění. Pravidelné a důkladné čištění a odličování pleti nabízí až 40% šanci pro celkové zlepšení stavu pleti. Neznamená to, že si budete obličej drhnout kartáčkem nebo ho mýt každé ráno a večer pod tekoucí vodou, která pleť zbytečně vysušuje.
Na povrchu kůže se neustále vytváří kožní film. Tvoří jej odumřelé kožní buňky, maz a pot a během dne se na něj ještě nachytávají prach, pyl a veškeré nečistoty z vnějšího prostředí. Nečistoty, které na pleti zůstávají, oxidují a mohou zapříčinit vznik podráždění, ucpávaní pórů či různé zánětlivé reakce. Navíc se na pleť nanášejí různá líčidla – make-upy, pudry, oční stíny, řasenka… Veškeré nečistoty a zbytky líčidel je důležité odstranit důkladným odlíčením a čištěním.
Čištění pleti je naprostý základ v péči o pleť. Pokud pokožka není správně vyčištěná, póry jsou ucpané a není možné, aby se aktivní látky z kosmetických přípravků dostaly hlouběji do pleti. Můžete používat ten nejlepší a nejúčinnější krém, ale bez správného čištění vám to nebude nic platné, neboť se aktivní látky z kosmetických přípravků do jednotlivých vrstev pokožky prostě nedostanou.
Pouze dokonale vyčištěná pleť může během spánku nerušeně regenerovat, dostatečně „dýchat“ a odpočívat, ale také vstřebávat pečující přípravky.

Jak správně čistit pleť?

Nejlepší čisticí prostředek je takový, který zbaví vaši pleť veškerých nečistot, nezničí kožní lipidy a zanechá ji hydratovanou, svěží a bez zanesených pórů. Pouze vyčištěná pleť je připravena správně a efektivně vstřebávat účinné látky z kosmetických sér a regeneračních krémů.
Čisticí přípravky v podobě čistících masek nanášejte na obličej nejlépe bříšky prstů. Krouživými pohyby od středu obličeje nahoru a do stran a je vmasírujte do pleti, kde je nechte chvíli působit, aby se lépe uvolnila líčidla i nečistoty, které ulpěly na obličeji během dne. Masírováním se pleť prokrví a uvolní se póry. Vlhkým vatovým tamponem nebo houbičkou potom přípravky jemně odstraňujte, dokud nezůstane tampon zcela čistý. Až poté je vhodné aplikovat pleťovou kosmetiku.

Jaké volit přípravky na čištění?

Z našeho sortimentu doporučujeme ETANI hydratační odličovací pěnu, která je vhodná ke každodennímu odlíčení, umytí a hloubkovému vyčištění pleti. Pěna je vhodná zkombinovat s ETANI Vibračním čistícím kartáčkem. Čistící sonický kartáček rychle, efektivněji a hloubkově vyčistí vaší pleť, díky vibracím lépe cirkuluje krev a tím dochází k tvorbě kolagenu v pokožce. Při pravidelném čistění se pleť stane jemnější, vypnutá a bude působit zářivějším dojmem. S ETANI Čistícím kartáčkem docílíte i jemného peelingu. Kartáček má 5 stupňů intenzity a praktický tip rukojeti pro pohodlné držení.

Pokud chcete dopřát pleti opravdové profesionální ošetření, doporučujeme ULTRAZVUKOVOU ŠPACHTLI MAGIC SCRUB. Multifunkční, profesionální, certifikovaná, bezkabelová ultrazvuková špachtle Magic Scrub nabízí funkce ultrazvuk, LED světlo, Ion+, Ion-, zažehlování. Určeno k hloubkovému čištění a omlazení pleti. Oblíbený přístroj kosmetických salonů.