Využijte akci na ETANI pleťové séra za 599Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

VÍTE, JAK SPRÁVNĚ PEČOVAT O OČNÍ OKOLÍ?

V čem se liší oční krémy a gely od běžných pleťových krémů? Vše o očním okolí se dočtete zde!

Oční okolí je velice specifická partie obličeje, a proto by měla být i odlišná péče o pokožku v oblasti očí. Pleťové krémy jsou na pleť, oční krémy a gely pak na oční okolí. Nezapomínejte, že vrásky v oblasti očí prozradí váš věk. Věřte, že speciální produkty vyvinuté pro péči o oči mají smysl a svůj důvod.

Tento článek jsme vytvořili na základě nejčastějších dotazů, které nám posíláte. Zkusíme Vám na tyto otázky odpovědět, abyste si dokázali udělat vlastní představu o tom, zda je opravdu nutné investovat do kvalitního očního krému či gelu.

Proč by se měl na oční okolí používat jiný krém než v ostatních partiích obličeje?

Základní odlišnost této obličejové partie spočívá ve skutečnosti, že pokožka je zde až desetkrát tenčí a nemá téměř žádné mazové žlázky. Tyto dva fakty ji odlišují a činí tak specifickou i co se týče péče. Právě z těchto důvodů vznikají oční krémy a gely, které byly navrženy pro nejšetrnější péči.

Často děláme chybu již při odličování, použijeme-li stejný prostředek na odstranění make-upu na obličeji i k odlíčení očního okolí. K odlíčení velmi citlivého očního okolí musíme zvolit hypoalergenní a nekomedogenní produkt. Vhodný je nemastný gelový produkt, který neobsahuje alkohol, mýdlo ani parfemaci.

Samotné oční krémy jsou vyvinuty přímo pro delikátní a tenkou vrstvu kůže v okolí očí. Naopak běžný pleťový krém, který je určený na ošetření obličeje, by mohl tuto citlivou oblast podráždit nebo způsobit pálení. Toto podráždění vzniká reakcí na parfemace, alergeny nebo látky, které zvyšují senzibilitu pleti. Nezapomínejte, že pleťové krémy nejsou vyvinuty pro péči o oční okolí, neboť i kosmetické firmy vědí, že by neměly být používány na oční péči.

Návrh bez názvu (1)

Proč vznikají kolem očí vrásky již v mladším věku (25+ let)?

Jak bylo zmíněno výše, pokožka kolem očí je velice jemná a tenká a tudíž se na ní mnohem rychleji projevují známky stárnutí i jemné vrásky. Zároveň je v oblasti očí mnoho mimických svalů, které jsou jednou z hlavních příčin vrásek kolem očí.

Opravdu je oční krém tak důležitý? Je nutné do něj investovat?

Není žádným tajemstvím, že pokud má mladá dívka kolem očí vrásky, okolí jí typuje vyšší věk. A to je možná ten hlavní důvod, proč byste měli zvážit koupi speciálního očního krému, gelu a začít se očnímu okolí více věnovat. Oční krémy či gely obsahují vždy řadu aktivních látek, které jsou optimalizovány právě pro tuto specifickou zónu. Tyto látky pokožku zvláčňují, hydratují, vyživují a navíc zpevňují. Celkový výsledek je pak směřován k redukci vrásek a posílení pleti v oblasti očí. V ostatních partiích obličeje si vystačíte s výživným a hydratačním krémem, ale specifickou péči o oční okolí je třeba zahájit již kolem 25ti let, aby se předcházelo rychlému stárnutí.

Na co se zaměřit při výběru očního krému či gelu?

Důležitým faktorem při výběru vhodného očního krému nebo gelu je konkrétní obsah účinných látek. Oční okolí potřebuje kromě hydratace také dobrou výživu. Ideální kombinací hydratace a výživy jsou výtažky z mořských řas. Ty prokazatelně zpomalují stárnutí pleti, chrání její buňky a zároveň stimulují produkci tzv. fibroblastů, čím podporují syntézu kolagenu a elastinu v pleti. Díky tomu je pleť pevnější, pružnější a vrásky redukovány. Je dobré, když krémy či gely obsahují navíc přírodní oleje (sezamový, avokádový, jojobový apod.), díky tomu se dobře vstřebávají a pleť je po nich krásně jemná a hladká. Je vhodné, když produkty pro oční péči obsahují i řadu vitamínů a antioxidantů.

Jak správně vybrat vhodný produkt pro péči o oční okolí?

Pokud řešíte vrásky, měli byste svou pozornost zaměřit na kyselinu hyaluronovou, kolagen, peptidy, koenzym Q10, vitamin E a C, bioflavonoidy nebo přesličku. Tyto složky jsou schopny vypnout pleť, zpevnit oční okolí, vyplňovat vrásky, vyživit a stimulovat produkci kolagenu i elastinu.

V případě, že trpíte váčky a otoky pod očima, budete potřebovat krém s obsahem kofeinu, pupečníku asijského, jírovce či extrakt z kořene arniky a lopuchu. Výtažky z těchto rostlin jsou schopny podpořit krevní oběh a odbourat otoky a zadržovanou vodu, neboť napomáhají mikrocirkulaci v této oblasti. Zároveň stahují rozšířené cévky a působí tak okamžitě.

Trápí vás tmavé kruhy pod očima? Příčiny mohou být dány geneticky, stresem, únavou či zvýšenou lokální pigmentací. Se stresem a únavou vám pomůže relaxace a dostatek spánku. S pigmentací a genetickou dispozicí pak vitamín C, který dokáže šetrně vybělit tmavé zabarvení kůže a projasnit tak oční okolí k nepoznání. Extrakty z kořene arniky či lopuchu pak podporují mikrocirkulaci, stahují rozšířené cévky a podporují metabolismus dané zóny.


Co doporučuje kosmetická poradkyně ETANI?

O oční okolí pečujte již od věku cca 25 let. Péče o oční okolí by měla být pravidelná a to ráno i večer.

Značka ETANI pro péči o oční okolí vyvinula a nabízí hned několik produktů. Gel na kruhy a otoky pod očima ETANI, který byl speciálně navržen pro otoky a černé kruhy v oblasti očního okol obsahuje 5 specializovaných složek:

1. Extrakt z lékořice: působí protizánětlivě, hojí a podporuje regeneraci pleti.
2. Kolagen: Díky obsahu dochází k podpoře jeho další tvorby, k obnově struktury a pevnosti pleti a k vypínání drobných i mimických vrásek.
3. Kyselina askorbová: (vitamin C) viditelně redukuje tmavé kruhy pod očima.
4. Aloe Vera: zklidňuje oblast kolem očí a pomáhá hydrataci pleti.
5. Puchratka kadeřavá: je silným antioxidantem a přírodním antibiotikem, má protizánětlivé účinky. V kosmetice se přidává do přípravků pleťové péče, hydratuje pokožku a připisuje se jí i schopnost chránit pokožku před UV zářením. 

Druhý produkt, GOLDEN TIME Oční maska s Aloe vera a Kyselinou hyaluronovou projasní oční okolí a dodají mu dokonalou hydrataci. Maska účinně bojuje proti tmavým kruhům pod očima a snižuje otoky kolem očí. Maska obsahuje Vitamín B3, který podporuje její omlazení, vyhlazení jemných linek vrásek a navyšuje elasticitu pleti. Aloe vera zajistí zklidnění pleti a kyselina hyaluronová pleť dostatečně hydratuje.

Podpořte účinnost kosmetických produktu pro vaše oční okolí ETANI Oční masážní tyčinkou, která vám zajistí prokrvení, projasnění a vypnutí očního okolí. Pravidelnou masáží odstraníte otoky pod očima, docílíte zpevnění víček a obočí. Efekt uvidíte již při první masáži. 

Další oblíbenou masážní pomůckou je známý Gua-sha masážní kámen, který vychází z tradiční čínské medicíny. Gua sha kámen se používá v kombinaci s pleťovým olejem, pleťovým sérem, nočním krémem, ale také i pleťovou maskou. Pokožka je po masáži Gua sha kamenem prokrvená, omlazená a zpevněná.