Chcete mít krásně vypnutou pleť bez vrásek? Pak dodejte pleti dostatek kolagenu a sledujte, jak vrásky mizí. Jak kolagen funguje a v čem tkví jeho unikátní schopnost omladit pleť? Přečtěte si následující článek napsaný odborníky.

Co je to vlastně ten kolagen?

Kolagen je vláknitá ve vodě nerozpustná bílkovina, která tvoří základ pojivových tkání, tedy vaziv, chrupavek a kostí a zároveň se podílí na stavbě kůže. Představuje 70 % bílkovin v pokožce a více než 30 % všech bílkovin v našem těle. Kolagen ovlivňuje vzhled naší pokožky, kvalitu vlasů, nehtů i zubů a vděčíme mu za pohyb bez bolesti, tedy za zdravé klouby a vazy. S přibývajícím věkem ovšem tělo ztrácí schopnost kolagen samo vyrábět, což se projevuje jako stárnutí. Projevem stárnutí je mimo jiné právě tvorba vrásek, ztráta pružnosti a pevnosti kůže, zhoršení kvality vlasů, nehtů či bolesti kloubů.

Jak se kolagen vstřebá do pleti?

Kolagen ani vlákna kolagenu by se do pleti samozřejmě nevstřebaly, proto naše produkty obsahují tzv. kolagenové peptidy. Ty jsou malé a proniknou do podkoží snáz, pleť si s nimi rychle poradí, začlení je do vlastní syntézy svých vlastních kolagenových peptidů a do tvorby kolagenového vlákna. Zároveň v pleti stimulují vlastní tvorbu peptidů. Díky tomu je po několika týdnech používání kolagenových produktů pleť pevnější, pružnější a vrásky redukovány.

Co jsou to kolagenové peptidy?

Abyste tomu lépe rozuměli, zde je krátké vysvětlení. Kolagenové vlákno je bílkovina, která je tvořena z jednotlivých částí – peptidů. Peptidy, jsou sloučeniny dvou a více aminokyselin. Aby byla zajištěna vysoká vstřebatelnost kolagenových produktů, rozštěpí se kolagenové vlákno na jednotlivé malé peptidy, které jsou již snadno vstřebatelné skrz kožní bariéru a zároveň slouží jako „stavební materiál“ pro vaše vlastní kolagenová vlákna v pleti. Kolagenové peptidy tedy působí jako „stavební materiál“ z kterého se v podkoží složí nové kolagenové vlákno.

Proč dokáže kolagen odstranit vrásky a omladit pleť?

Kolagenová vlákna se v podkoží obalují kyselinou hyaluronovou a společně tak tvoří v podkoží pružnou síť, díky tomu je naše pleť krásně pevná a bez vrásek. S přibývajícím věkem ubývá množství kolagenu i kyseliny hyaluronové, což vede k postupné ztrátě pružnosti a pevnosti pleti, k povadání kontur a tvorbě jemných i hlubších vrásek. Pokud však do pleti opět dodáte kolagen i kyselinu hyaluronovou, docílíte obnovy a revitalizace pleti. To znamená, že vaše pleť začne tvořit nová kolagenová vlákna, která dokáží vypnou a vyhladit vrásky a zpevnit povadlou pleť. Pokud na pleť aplikujete i kyselinu hyaluronovou, docílíte hydratované, pevné a zdravě vypadající pleti mnohem rychleji.

Je kolagen pro pokožku návykový? Nepřivykne si lidský organismus na vnější zdroj bílkovin? Nemůže pak přestat s vlastní tělesnou produkcí?

Nebojte se, je tomu přesně naopak. Prozatímní výzkumy dokazují, že po vnější aplikaci kolagenu (resp. kolagenových peptidů) při době trvání minimálně 100 dní, začala kožní tkáň (fibroblasty) intenzivně syntetizovat vlastní kolagen. Tento efekt vznikl jejich vnější stimulací za pomoci kolagenového séra. Tento efekt potvrzuje nejen výzkum, ale i naše zákaznice. Velká část z těch, které používaly Kolagenové sérum, nám zaslala pozitivní recenzi a zpětnou vazbu s tím, že u nich opravdu došlo ke zlepšení pevnosti pleti a postupnému vyhlazení vrásek.

Čím se liší kolagen v našich produktech od kolagenu v krémech z lékárny či obchodu?

Kolagen, který je obsažený v našich produktech je kolagenem rybím, s identickou stavbou jako kolagen u člověka. Rybí kolagen si i po aplikaci na pleť zachovává svoji biologicky aktivní schopnost zvyšovat pevnost pleti a podílet se na stavbě vlastních kolagenových vláken v podkoží. Kolagen obsažený v krémech z obchodů a lékáren může být kolagenem hovězím, biologicky neaktivní želatinou, která se ani nevstřebá skrz kožní bariéru.

Jak urychlit omlazení pleti za pomoci kolagenové kosmetiky?

Účinek všech kolagenových produktů a obecně kolagenové kosmetiky zvýšíte jejich lepším zapracováním do pleti. Vyzkoušejte např. kosmetický derma váleček, který zvýší vstřebatelnost účinných látek a zároveň urychlí celý proces tvorby kolagenových vláken v podkoží. Pleť je tak omlazena rychleji a výsledek je patrnější za kratší dobu po aplikaci.

Máte zkušenosti s kolagenovou kosmetikou? Napište nám vaše zkušenosti či recenze zde do diskuze.

Vašich recenzí a postřehů si velice vážíme a věříme, že dokáží pomoct i dalším zákaznicím při rozhodování o správné volbě kosmetiky.