Stárnutí je přirozený fyziologický jev, který je spravedlivý a čeká na každého z nás. Menopauza je děj, který je jednak ovlivněn geneticky, fyziologicky ale je možné ho i do jisté míry ovlivnit, a to správnou životosprávou.

Nabízíme kosmetiku pro zralou pleť, která pomáhá odstraňovat vrásky a zpomalit tak viditelný projev stárnutí pleti. Zároveň však víme, že je důležité hlídat i stáří celého organismu. Ženy ve věku kolem 50 let čelí stavu zvanému menopauza neboli klimakterium. Tento proces patří do života každé ženy, a proto bychom vám rádi ukázali možnost, jak s tímto obávaným stavem bojovat, případně ho oddálit či zmírnit jeho projevy.

Co je to menopauza?

Menopauza je přirozený proces, který nastává u žen mezi čtyřiceti až šedesáti lety. Jedná se o děj, kdy ženské pohlavní orgány přestávají plnit svou hlavní funkci, zastavuje se menstruační cyklus a dojde tak ke ztrátě plodnosti. Vše se děje díky snižující se produkci ženských pohlavních hormonů estrogenů a progesteronu. Jejich úbytek je příčinou všech potíží spojených s menopauzou.

Jaké jsou projevy menopauzy?

S poklesem produkce hormonu estrogenu se ženské tělo mění a žena má pocit, že ztrácí svoji vitalitu, šarm a ženskost. Zhoršuje se kvalita kůže, to souvisí i s viditelnými známkami stárnutí, tvoří se více vrásek a pleť ztrácí pevnost a pružnost rychleji než dříve. Dalším typickým znakem menopauzy je noční pocení, návaly horka, pocit bušení srdce, nespavost a jiné poruchy spánku, snížené libido či inkontinence. Dále pak změny nálad a psychického stavu jako je nervozita, podrážděnost, pocit úzkosti. Organismus se také rychleji unaví, zpomaluje se celkově metabolismus a látková přeměna cukrů, tuků, minerálů, vody i vápníku. Tento fakt můžeme mít za důsledek i přibírání hmotnosti.

Jak souvisí menopauza se stárnutím pleti?

Menopauza má mnoho příznaků a jednu jedinou příčinu je pokles ženského hormonu estrogenu. A je to právě tento hormon, který může i za kvalitu vaší pleti. Čím nižší je hladina estrogenu a progesteronu, tím více tělo ženy stárne a ztrácí svou ženskost a vitalitu. Tyto hormony mají velký vliv na mladistvý vzhled ženy i kvalitu pleti. Díky kořenu Maca (viz informace níže) můžete zvýšit hladiny pohlavních hormonů estrogenu a progesteronu a tím i omladit svůj organismus a vzhled. Bojujte nejen proti vráskám s kořenem maca. Bylo prokázáno, že účinky kořene rostliny Maca zlepšují také kvalitu buněk. Společně s posílením estrogenu v těle zpomalí celkově proces stárnutí.

Jak s těmito projevy bojovat?

Proces menopauzy nelze zvrátit, lze ho však oddálit či zmírnit jeho projevy. Pokud se ptáte „JAK?“, jednoduchou odpovědí je podpora a stimulace produkce ženských pohlavních hormonů estrogenů. Pokud za menopauzu mohou hormony, pak pouze hormony lze tento děj také ovlivnit.

Co je to MACA?

Jedinečná rostlina Maca horská (Lepidium meyenii) je prastará peruánská bylina, která dle vědeckých výzkumů působí na tvorbu pohlavních hormonů. Maca roste pouze v Andách na peruánských náhorních plošinách a využívá se její kořen. Jedná se tedy o rostlinu, díky níž můžete navrátit své tělo do hormonální rovnováhy a oddálit či zmírnit projevy menopauzy, neboť stimuluje endokrinní sytém a podporuje opětovnou tvorbu estrogenů v těle. Ženy, které každodenně užívají rostlinu Maca, zaznamenávají, že dochází k rychlému odeznívání nepříjemných příznaků tohoto rozhodujícího období v životě ženy.

Co všechno Maca obsahuje?

Obsahuje vysoký podíl fosforu, jódu, hořčíku, draslíku, síry, zinku, selenu, mědi, vápníku, železa a vitamínu A, B1, B2, B6, C a E. Dále obsahuje sacharidy, bílkoviny, fytosteroly, aminokyseliny, mastné kyseliny a třísloviny.

K čemu se Maca užívá?

  • Zmírňuje příznaky stárnutí
  • Zmírňuje projevy menopauzy a dokáže ji oddálit
  • Harmonizuje organismus v období menopauzy
  • Pomáhá při hormonálních poruchách
  • Zvyšuje imunitu
  • Stimuluje mozkovou činnost
  • Pomáhá při výkyvech nálad a vyčerpanosti organismu
  • Urychluje regenerační procesy v těle a dodává tělu energii
  • Zlepšuje soustředěnost
  • Zvyšuje libido u mužů a žen, bojuje proti impotenci a zesiluje pocity při orgasmu žen
  • Udržuje pevnost kostí, pomáhá předcházet vzniku osteoporózy
  • Pomáhá při nechutenství
  • Má pozitivní účinky při léčbě nádorových onemocnění, mírní následky chemoterapie

Kde koupím rostlinu Macu?

Macu můžete zakoupit na našem eshopu, najdete ji v kategorii Doplňky stravy. Koupit ji můžete jak v prášku, tak v celulózových kapslích vhodných i pro vegany. 

Odkud je Maca v našich produktech značky ADIEL?

Naše Maca je přímo z jihoamerického Peru, již několik let jsme přímým dovozcem této starodávné byliny a nabízíme ji jak na našem eshopu, tak i do lékáren. Naše Maca certifikát kvality BIO, takže jsme si jisti, že vám nabízíme opravdu kvalitní ověřený a certifikovaný produkt.

Jak se Maca zpracovává a užívá?

Z celé rostliny se zpracovává jen kořen. Naše Maca je gelatinizovaná, tento výraz je odvozený od způsobu zpracování kořene, který je upravován ve speciálním přístroji tzv. autoklávu, pod vysokým tlakem a teplotou (metoda hydrolýzy). Tímto způsobem se zachová v Mace maximální množství účinných látek. Na závěr se kořen suší a mele. V takto upravené podobě prášku si ji můžete zakoupit i u nás (ADIEL MACA 100% PURE prášek 400 g) . Prášek se rozpouští ve vodě či džusu a následně se vypije. Pro ty z vás, kteří raději užívají tablety či kapsle jsme totožný prášek nechali zde v České republice nasypat do celulózových kapslí, aby bylo užívání Macy pohodlnější, a nebo třeba jen snazší když jste na cestách (ADIEL MACA 100% PURE 90 kapslí)Jedinečný doplněk stravy ADIEL Maca 3v1 je spojení 3 odrůd macy peruánské - macy bílé, červené a černé.