Poslední dobou se čím dál častěji setkáváme s kmenovými buňkami používanými v kosmetických prostředcích.

Rostlinné kmenové buňky jsou dnes součástí pečujících krémů na obličej i tělo. Obsahem kosmetiky z kmenových buněk je koncentrovaná směs aktivních látek, které vyživují epidermální vrstvu. Jedná se o koncentrovaný koktejl bílkovin, olejů a vitamínů, ke kterým se přidávají výtažky z kmenových buněk. Na trhu dnes stále přibývá více produktů obsahujících výtažky z kmenových buněk rostlin. Říkáte si, čím jsou tyto produkty výjimečné? Pravidelným používáním kosmetiky s výtažky kmenových buněk podpoříte tvorbu nových buněk, odstraníte existující vrásky a zastavíte tvorbu nových.

Kdy je vhodné sáhnout po kosmetice s kmenovými buňkami?

Kosmetika s kmenovými buňkami je ideální pro zralou pleť. Rostlinné kmenové buňky jsou schopné vytvářet nové sloučeniny, zejména kolagenu a elastinu. Vzhledem k faktu že lidské tělo je schopno tyto buňky aktivně produkovat pouze do 25 let věku, je toto zjištění velice zajímavé.

Produkty s rostlinnými kmenovými buňkami jsou vhodné:

  • pro obnovení a regeneraci tkáně pokožky,
  • pro vyhlazení vrásek a vypnutí pokožky,
  • na unavenou a stresovanou pleť,
  • pro ženy nad 35 let.

Co jsou kmenové buňky?

Všechno se rodí z jedné buňky, která se pak znovu a znovu rozděluje, aby vytvořila komplexní organismus složený z miliard buněk. Kmenové buňky jsou základem života. Další vlastností kmenových buněk je schopnost přizpůsobit se buňce, která se nachází co nejblíže, regenerovat ji a chránit.

Máme 2 typy kmenových buněk:

Můžeme rozdělit buňky na živočišné a rostlinné. Nicméně možnost použití embryonálních kmenových buněk lidského původu (živočišný typ) byla blokována z etických, náboženských a právních důvodů. Nejnovější vědecký výzkum kmenových buněk však zaměřil svoji pozornost na použití kmenových buněk rostlinného původu. Zjistilo se, že kmenovou buňku rostliny, která dosahuje obdivuhodných výsledků na rostlinách, je možné využívat také na lidskou pokožku. Toto použití v oblastech dermatologie a kosmetiky, by mohlo poodhalit tajemství elixíru mládí.

Rostlinné kmenové buňky v kosmetice ETANI

V kosmetice se hojně využívají kmenové buňky z rostlin nebo ovoce (například jablka), protože ty nabízejí nejlepší vlastnosti. V ETANI Sérum 3v1 jsou obsaženy výtažky z rostlin kmenových buněk jabloně Malus domestica. Tato odrůda je velmi ceněna pro svoji trvanlivost bez vadnutí. Což není u běžného ovoce a zeleniny běžné. To je jeden z důvodů bližšího zkoumání této úžasné odrůdy. Tyto rostlinné kmenové buňky obsahují epigenetické faktory podobné těm lidským, které podporují biochemické a fyzikální procesy, a tím zvyšují vitalitu a zdraví.

Rostlinné krémy s výtažky z kmenových buněk regenerují kožní tkáň. Jakmile tyto látky přijdou do styku s kůží, reaktivují se biologické procesy, které byly původně zpomaleny stárnutím, tím se kůže revitalizuje. V nabídce ETANI pro vás máme ETANI Sérum 3v1, které vyživuje pokožku v jejích nejhlubších vrstvách, obnovuje elasticitu pleti a chrání před vnějšími atmosférickými vlivy. Zajišťuje také ochranu před volnými radikály.