Využijte akci na top sadu za 999Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

MANUÁL PÉČE O PLEŤ: JAK DOSÁHNOUT KRÁSNÉ POKOŽKY KROK PO KROKU?

Aby pokožka zářila zdravím a přirozenou krásou, je zapotřebí se o ni správně starat. Jak by měla vypadat kvalitní péče o pleť?

Pokožka patří sama o sobě k velmi citlivé části těla, kterou nepříznivě ovlivňuje řada okolních vlivů. Kůže je naší ochrannou bariérou, jež se snaží zabránit proniknutí škodlivých látek přímo do našeho organismu. Ačkoli je pokožka velmi chytrou součástí těla, i ona je křehká a zranitelná. O to víc bychom měli myslet na to, abychom jí v její profesionální práci podpořili tak, jak nejlépe umíme. Zatímco některé faktory ovlivnit nedokážeme, jiné máme zcela ve svých rukou. Skvělým příkladem je péče o pleť, která hraje velkou roli v následné kvalitě a vitalitě pokožky. Jak postupovat, abychom své pleti dopřáli to nejlepší?

Péče o pleť vyžaduje pravidelnost a pečlivost

Ačkoli si to někdy neuvědomujeme, naše pleť si pamatuje opravdu všechno. A obecně platí přímá úměra, že to, co své pokožce dáme (nebo nedáme), to se nám také vrátí. Ne hned. Klidně za několik let. Pokud tedy občas chodíte spát neodlíčená po mejdanu s kamarádkami nebo vyznáváte nezdravý životní styl, věřte, že dříve či později se to na vaší pleti projeví. Najednou v zrcadle spatříte vrásky, které byste očekávala mnohem později, případně zjistíte, že trpíte problémy, které jste doposud nemusela řešit. Možných scénářů je nespočet. Kvalitní, pečlivá i pravidelná péče o pleť se opravdu vyplatí, a ještě mnohem víc, pokud s ní začnete co nejdříve. Možná se vám někdy nebude chtít, ale zkuste si najít čas a myslete právě na to, že vaše pokožka má za sebou těžký den. I ona potřebuje regeneraci, stejně tak jako vy, když se po vyčerpávajícím dni těšíte do peřin. Více se proto vciťte do její kůže a mějte svou pokožku ráda. S radostí vám vaše úsilí vrátí!

Na typu pleti záleží… Ještě, než se pustíte do samotné péče, je vhodné zjistit, jaký je váš typ pleti a podle toho uzpůsobit výběr ideálních kosmetických pomocníků. Jedině tak můžete připravit své pleti komplexní péči přímo na míru. Jak zjistit svůj typ pleti, se dozvíte v našem článku.

Co je nutné pro pleť udělat každý den?

1.Čištění pleti

Aby vaše pleť skutečně prospívala a ukázala svůj půvab do všech stran, je vůbec nejlepší zaměřit pozornost na pečlivé čištění. Protože se ale nic nemá přehánět, odborníci doporučují čistit pleť maximálně dvakrát denně - ráno a večer zcela povinně. Častějším čištěním totiž svou pleť zbytečně zbavíte potřebné mastnoty (kožních tuků), které jsou důležité pro přirozenou funkci pokožky.

2. Kvalitní péče

Pro to, aby byla vaše pleť v každém ohledu dokonalá, je zapotřebí sestavit ten správný kosmetický tým, ve kterém by se měl objevit odličovací přípravek, denní i noční krém, přírodní oleje a také sérum, které má na kondici pokožky úžasný vliv. V létě pak nezapomínejte na opalovací krém s vysokým ochranným faktorem.

Proč se vyplatí zařadit do každodenní péče o pleť i séra? Speciální séra jsou výjimečná svým složením, které ještě snadněji proniká hluboko do pokožky. Pleťová séra mohou mít řadu podob, ovšem sázkou na jistotu jsou zejména produkty, jež obsahují látky přirozené pro pokožku. Příkladem je kolagen, squalan, koenzym Q10 či kyselina hyaluronová, které pokožka postupem času ztrácí. Jejich doplnění je významné zejména pro posílení funkce pokožky a také udržení mladistvého vzhledu. Skvěle se uplatní nejen v rámci regenerace, ale i hodnotné výživy, kterou pleť jednoduše potřebuje po celý život.

3. Zaměřte se na hydrataci

Bez vody nemůžeme žít. Totéž platí také o pleti, která pro svůj půvab potřebuje pravidelnou hydrataci. Tu můžeme doplňovat pravidelným pitným režimem, ale také hydratační kosmetikou. Její využití je podstatné zejména v létě, kdy je riziko dehydratace mnohem vyšší.

Co je vhodné své pokožce tu a tam dopřávat?

1. Peeling

Protože je občas zapotřebí pokožce odlehčit od odumřelých kožních buněk, vyplatí se jednou do měsíce použít peeling, který pokožku pěkně prokrví. Pro tento účel můžete využít šikovný vibrační kartáček, který hloubkově čistí póry od nečistot, make-upu a mastnoty. Díky vibracím a silikonovým štětinkám dochází k příjemnému obrušování odumřelé rohové vrstvy pokožky.

2. Pleťová maska

Pleťová maska je pro naši pleť jako životabudič, který nastartuje její regeneraci, dopřeje jí výživu a také potřebnou hydrataci. Nezapomeňte si proto ideálně dvakrát do měsíce dopřát pár minut ve společnosti příjemné pleťové masky.

3. Masáže

Velmi prospěšné jsou také jemné masáže s použitím přírodních olejů. Nejenže se vaše pleť hezky prokrví, odpočine si, ale také rázem získá mladistvý vzhled. Masáže můžete provádět manuálně, případně si k tomu přizvat třeba jade roller - masážní váleček s přírodními kameny, které mají blahodárný vliv na kvalitu pokožky. Značně prospěšné je také využití derma rollerů, které prokrvují pokožku a soustavně aktivují přirozenou tvorbu kolagenu i elastinu. Silikonové masážní baňky slouží na hloubkovou masáž obličeje, kde máme 57 svalů.

4. Ultrazvuková špachtle

Ideálně třikrát týdně využívejte pro precizní očištění pleti také ultrazvukovou špachtli, která šetrně čistí pleť do hloubky (odstraní až 80 % nečistot) a zajistí násobně lepší vstřebávání pleťových sér a koncentrátů do pokožky. Kromě toho zpomaluje stárnutí, vyhlazuje vrásky, ozdravuje pleť a zmírňuje problémy v podobě otoků, akné i zvýšené pigmentace.

Krok po kroku ke krásné pokožce

  • Ráno pokožku jemně odličte vhodných produktem, jemně vklepejte sérum a následně naneste denní hydratační krém.
  • Večer svou pleť šetrně zbavte všech nečistot (dokud nebude vatový tampónek sněhově bílý), naneste pár kapek přírodního oleje nebo noční vyživující krém.
  • Jednou měsíčně si dopřejte lehký peeling.
  • Několikrát do týdne využijte pleťovou masku, regenerační masáže nebo čištění pleti za pomoci ultrazvukové špachtle.

 

ZDROJE:

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/skin-types-care