Využijte akci na ETANI pleťové séra za 599Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

CITLIVÁ PLEŤ: JE ZNAČKA ETANI VHODNÁ PRO JEJÍ POTŘEBY?

Citlivá pleť se sklony k podráždění si žádá jemnou péči. Umí kosmetika ETANI vyhovět jejím potřebám?

Kvalitu a vzhled naší pleti ovlivňuje mnoho faktorů a v průběhu života se její kondice přirozeně mění v závislosti na hladině hormonů, dědičnosti i životního stylu, který vyznáváme. Na stavu pleti se podepisuje nejen věk a hormony, ale promítají se do ní i naše drobné prohřešky v podobě sladkostí, kouření, stresu i nedostatečného odpočinku či nesprávně zvolené kosmetiky.

Jak se projevuje citlivá pleť?

Pokožka je sama o sobě velmi vnímavou a zranitelnou součástí našeho těla, o kterou je třeba celoročně pečovat. Když jste ale navíc majitelkou citlivé pleti náchylné k podráždění, vyrážkám či akné, měla byste její péči věnovat mnohem více pozornosti. Citlivá pleť se projevuje sníženou snášenlivostí k určitým složkám v běžných kosmetických produktech. Po použití takové kosmetiky se mohou na pleti objevit drobné skvrnky, podráždění, ale i bolestivá vyrážka. Citlivá pleť má zvýšené sklony k otokům, hrubosti a šupinatění, které doprovází pálení, svědění a pocit napjaté pleti. Příznaky citlivé pleti se mohou projevit kdekoli na obličeji a nezřídka kdy jsou zaměňovány s důsledky dehydratace pokožky.

Proč dochází k přecitlivělosti pokožky?

Zásadní roli v citlivosti pleti hraje náš věk. S přibývajícím věkem úzce souvisí pokles kyseliny hyaluronové, která hydratuje vrstvy pleti, a koenzymu Q10, jenž podporuje regenerační funkce kožních buněk, což celkovou citlivost pleti ještě zhoršuje. Naší pleť může ohrožovat také kvalita ovzduší i nejrůznější alergie. Příčinou přecitlivělosti pokožky však může být špatně zvolená kosmetika. Některé složení kosmetických výrobků může představovat jeden z vysoce rizikových faktorů, které vyvolají alergickou reakci. Citlivou pleť často doprovází nadměrná ztráta vody a úzce s ní souvisí i naše kosmetické návyky. První projevy se mnohdy objevují bezprostředně po nanesení nevhodně zvolených kosmetických produktů. V návaznosti na to se můžeme potýkat s celou řadou nepříjemných pocitů, jako je napětí, štípání, zarudnutí, olupování pokožky, svědění či vyrážka. Výsledkem toho je značně přecitlivělá a poškozená pleť, která má mnohem větší sklony k tvorbě vrásek, než vyživená a hydratovaná pokožka.  

Co ochranou funkci pokožky snižuje 

  • Stárnutí pleti
  • Hormonální změny
  • Dlouhodobé vystavování se stresu
  • Nedostatek spánku
  • Stávající kožní problémy v podobě akné či ekzému
  • Vystavování pokožky nadměrnému chladu či suchému horkému vzduchu
  • UV záření
  • Působení znečištěného či prašného ovzduší
  • Parfémy, barviva a alkohol v kosmetice
  • Kouření a všeobecně nezdravý životní styl

Jak zmírnit projevy přecitlivělosti pleti?

Jednou ze změn, která sníží sklony k citlivosti pokožky, je pečlivě hlídaný pitný režim a úprava jídelníčku. S hydratací i výživou pleti vám kromě zdravého životního stylu mohou dobře pomoci i správně zvolené kosmetické produkty. Citlivá pleť potřebuje jemnou péči, a proto je důležité sledovat složení kosmetiky, kterou používáte. Hloubková hydratace je klíčová pro celkové zdraví pleti, protože hydratovaná pleť je schopna vytvořit si vlastní ochrannou vrstvu a tím i lépe odolávat podráždění.

Je česká značka ETANI vhodná pro citlivou pleť?

Přírodní a luxusní kosmetika s dlouholetou tradicí. Přesně to je značka ETANI, která klade vysoký důraz na ověřený původ a prémiovou kvalitu všech ingrediencí, z nichž naší kosmetiku tvoříme. Proč je právě naše značka ideální také v případě, kdy se potýkáte s citlivou pletí?

Čisté a přírodní složení

Kosmetické produkty značky ETANI se vyrábí ruku v ruce s pokrokem, inovacemi i tradicí. Pro ETANI je prioritou vytvářet takovou kosmetiku, která bude nejen z velké části přírodní, ale zároveň také naprosto bezpečná. Proto, aby zajistila dlouhou životnost produktů, se značka snaží neustále zdokonalovat své recceptury tím, že hledá vyvážený poměr přírodních ingrediencí a stabilizátorů, které jsou pro bezpečné uchování kosmetiky nezbytné. Pracuje také se vzácnými přírodními oleji, které mají účinky v podobě zklidnění, regenerace a hojení. Myšlenkou ETANI je poskytnout komplexní řešení v podobě kosmetických řad, které vyhoví potřebám i té nejnáročnější pleti.

Vysoká snášenlivost

Jednotlivé složky vykazují v rámci přísných testů a vývoje vysokou snášenlivost a nízkou pravděpodobnost vzniku alergií. Právě proto je většina našich produktů vhodná i pro velmi citlivou pleť, která trpí vysokým rizikem podráždění.

Přísné testování

V rámci vývoje a výroby našich kosmetických produktů úzce spolupracujeme s odborníky a dermatology, se kterými konzultujeme jednotlivá složení. Společně s nimi také vybíráme vysoce kvalitní ingredience s prokázanými účinky a ověřeným původem. Zároveň také garantujeme co nejšetrnější zpracování surovin a to tak, aby si zachovaly svůj přínos pro pokožku. Veškerá naše kosmetika je zcela bezpečná, dermatologicky testovaná a podléhá přísným kontrolám i normám.

 

ZDROJE:

6 Signs You Have Sensitive Skin | Forefront Dermatology

Sensitive Skin: 10 Causes, Treatments, and More (healthline.com)