Využijte akci na top sadu za 999Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

JE PŘÍRODNÍ KOSMETIKA SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠÍ PLEŤ?

Přírodní kosmetika patří v dnešní době k těm nejvyhledávanějším. Proč jí dát přednost před chemií?

Když se občas rozhlédneme kolem sebe, neunikne nám, jak se současný svět postupně začíná vracet do minulých let, kdy naši předci žili v souladu s přírodou. V té době neexistovala žádná chemie, zkrátka jen zelená a voňavá příroda, která v sobě ukrývala poklady, které pomáhaly s podporou celkového zdraví i spirituální ochranou proti všemu zlému. Byla to v podstatě nejčistší forma bio života, kterou nyní vnímáme jako velký trend. Je to ovšem trend, který byl dříve naprostou samozřejmostí, a to nejen z hlediska léčby, aromaterapie, ale i kosmetiky.

Příroda kolem nás není jen tak, ačkoli ji občas vnímáme pouze jako rozptýlení a únik od přemodernizovaného světa. Stále, i když je v určitých chvílích oslabená, nám dokáže pomáhat a je jen na nás, zda si k ní najdeme cestu. Stačí jí jen důvěřovat, vnímat její krásy a jedinečnost, pouze tak se nám skutečně odmění.

Přírodní kosmetika versus chemická

Není žádným tajemstvím, že dříve naši předchůdci vyráběli různé masti a oleje, ve kterých bychom nenašli ani kapku chemie. Čím ale rychlejší a intenzivnější byl pokrok, tím se postupně začaly objevovat zdánlivé vychytávky z chemického světa (většina z nich byla testovaná na zvířatech), které měly blahodárné účinky zlepšovat a podporovat. Po několika letech se ale objevila řada studií, která zjistila, že převážná část chemických kosmetických přídavků nám škodí - a to nejen navenek, ale mohou také způsobovat různá onemocnění. Od některých složek se postupně opustilo, některé najdeme v kosmetických přípravcích dodnes.

Oproti tomu přírodní kosmetika může ublížit jen tehdy, pokud na některou ze složek máte alergii. Jinak je ale zdrojem mnoha benefitů, které prospějí vám i vaší pokožce. V jistém ohledu se dá říci, že na prostředí přírody je každý z nás zvyklý už odmalička. Není to pro nás (oproti chemii, která dosud není zcela probádaná) velkou neznámou, které bychom se měli nějakým způsobem bát. Přírodní kosmetika je neodmyslitelně spojená s řadou příznivých účinků a to obzvlášť, pokud do ní nějakým způsobem nezasáhla moderní doba.

Na obranu chemických složek je potřeba říci, že některé (prospěšné) chemické složky mohou pomáhat, a to tím, že poskytují kosmetice ochranu proti vzniku mikroorganismů a plísní, které mohou škodit našemu zdraví. Ovšem vůbec nejlepší variantou jsou přírodní konzervanty, které udrží kosmetiku zdravotně nezávadnou i bez chemického doprovodu.

Jak poznat přírodní kosmetiku?

Někdy je ale těžké vyznat se ve světě organické kosmetiky, přičemž jasným vodítkem by měl být minimálně 95% obsah přírodních složek (tedy čím méně přidaných složek neorganického původu, tím lépe). Nezapomeňte proto vždy důkladně číst etikety a přesné složení. Jedině tak můžete do svých rukou získat přírodní produkt s nejčistší formou přísad organického původu.

Proč je přírodní kosmetika správnou volbou?

Nyní se pojďme podívat na to, proč je právě přírodní kosmetika tou pravou volbou pro vaši pleť.

Kosmetika vám bude příjemně vonět

Chemické složky pro napodobení parfemace jsou často spojené se zvláštním zápachem, který není autentický a má spíše plastový nádech. Rozdíl mezi chemickou a přírodní parfemací pocítíte už na první přivonění. Přírodní kosmetika obohacená o organické éterické oleje a bylinné extrakty má jemnou, příjemnou a nevtíravou vůni, která je čistá a zároveň natolik intenzivní. Kromě toho se taková kosmetika může pochlubit dlouhotrvající vůni, kterou jen tak žádná chemie nepředčí.

Vaše pokožka bude zdravější

Některá chemická kosmetika obsahuje také přídavky (umělá barviva, chemikálie nebo škodlivé konzervanty), jejichž vedlejším účinkem je také větší tendence k vysušování nebo třeba i podráždění pokožky. Jedná se o takzvané paradoxní reakce. A ano, objevit je můžete také v hydratačním krému, balzámu na rty nebo třeba i kondicionéru. Naopak přírodní kosmetika podporuje přirozenost lidské pokožky, kterou hydratuje, regeneruje a stimuluje její funkce bez vedlejších a paradoxních účinků. Jednoduše dokáže dopřát vaší pokožce vše pro to, aby zůstala přirozeně krásná a zdravá.

Nastartuje detoxikaci pokožky

Přírodní kosmetika funguje na pleť i jako detoxikační podpora, která dokáže vaši pokožku zbavit všeho, co chemický koktejl mohl napáchat. Je to ostatně trochu podobné i okamžikům, kdy si dopřejete detoxikační jídelníček pro očistu celého těla. Občas se proto může stát, že po použití přírodní kosmetiky se objeví menší nedostatky (nesmí se však jednat o projev alergie!), které jsou způsobené čištěním těla od toxinů. Po určité době pak zpravidla vymizí veškeré problémy s pletí a vaše pokožka bude mít možnost naplno zazářit. Přírodní kosmetikou také doplníte všechny potřebné živiny a vitamíny, které vaše pokožka v případě chemické péče postrádala.

 

ZDROJ:

https://www.onegreenplanet.org/lifestyle/benefits-of-organic-and-natural-skincare/

https://hvmag.com/the-benefits-of-using-natural-beauty-products/