Jarem provoněné dny se blíží. Příroda se po zimním spánku pomalu probouzí a co nevidět začne vše kolem nás barevně rozkvétat. Jaro je symbolem nového začátku a zároveň krásnou inspirací k tomu, abychom udělali něco pro sebe. Přichází proto ten správný čas naordinovat si očistu, která svede s naším tělem zázraky. Jarní detoxikace výrazně zlepší fyzickou kondici, zajistí duševní pohodu, ale také opětovně probudí vnější krásu, která dostane příležitost naplno zazářit.

Životabudič jménem jarní detoxikace

Každé období přináší pro náš organismus určitou zátěž, přičemž tou největší je zpravidla zimní období. Proč tomu tak je, je docela jednoduché. Rychleji se stmívá, dny jsou podstatně kratší, což nepřispívá naší náladě. Naše fyzická aktivita kvůli nevlídnému počasí klesá, a pokud k tomu přičteme náš životní styl, který v tu dobu není zcela ideální, problém je na světě. Výsledkem je tělo plné toxinů, které jsou zátěží pro náš organismus. Je proto pochopitelné, když se na počátku jarního období necítíme zrovna nejlépe. Snadným řešením je jarní detoxikace, která je životabudičem s osvěžujícími účinky pro naše tělo i mysl.

Detoxikace si umí dobře poradit například s těmito obtížemi:

  • Únava a pocit vyčerpání
  • Bolesti hlavy, migrény
  • Problémy se spánkem a usínáním
  • Zažívací a střevní obtíže
  • Problémy pohybového aparátu
  • Zanesený lymfatický systém
  • Kožní onemocnění (ekzémy, opary, akné)
  • Gynekologické potíže a špatná hormonální rovnováha
  • Problémy s otěhotněním
  • Psychické potíže (podrážděnost, náladovost, deprese)
  • Potíže s koncentrací a pamětí
  • Horší kvalita pleti, vlasů a nehtů
  • a další…

Jak během detoxikační kúry změnit životní styl?

Základem úspěšné detoxikace je především zdravá, lehká a vyvážená strava, která by se měla skládat z pravidelné konzumace ovoce a zeleniny, luštěnin, ořechů a semínek, vajec, cereálií, mléčných výrobků a libového masa včetně ryb. Ze stravy byste měli vyřadit tučná a smažená jídla, bílou mouku a rafinovaný cukr. Jedničkou z hlediska detoxikačního jídelníčku jsou čerstvé, grilované a dušené pokrmy, stejně tak jídla připravená v páře.

Každý den byste měli vypít ideálně dva litry neslazených tekutin. Nejvíce vám tělo poděkuje za dostatečné množství čisté vody, bylinných čajů a ovocných i zeleninových šťáv ředěných vodou. Po dobu detoxikace určitě vynechejte kávu, alkohol i sycené nápoje.

Pokud vás během detoxikační kúry přepadne chuť na sladké, můžete vyzkoušet STEVIOLU, kterou si můžete osladit život i v okamžicích, kdy si hlídáte přísun kalorií. Vhodná je ale nejen při hubnutí. Díky tomu, že se jedná o přírodní sladidlo, ji ocení také diabetici i celiaci. Kromě toho přispívá k lepšímu trávení, snižuje únavu a potlačuje chuť po tabáku i alkoholických nápojích.

Vynechat byste měli také kouření, naopak je vhodné přidat častou fyzickou aktivitu spojenou s pobytem na čerstvém vzduchu. Každý den si vyčleňte dostatek času na odpočinek a kvalitní spánek. Ve svém novém životním stylu nezapomínejte ani na relaxační metody, které očistí vaši mysl a podpoří duševní zdraví.

Jarní detoxikaci můžete doplnit přírodními přípravky, které umocní celý detoxikační proces, a to dokonce i během spánku. Zářným příkladem jsou detoxikační náplasti BIOMAGICK, které prostřednictvím akupresurních bodů na chodidlech odstraní veškeré škodliviny za pouhé tři týdny. 

Co s detoxikací můžete získat?

V organismu běžně probíhají přirozené očistné procesy, které usilují o odbourání a vylučování toxinů. V okamžiku, kdy je jich v těle přespříliš, je přirozená detoxikační a regenerační schopnost narušena. Tělo v tu chvíli nedokáže fungovat správně, proto se spolu s tělesnými příznaky obrací na nás, abychom mu v boji proti toxinům pomohli. Pokud se tak stane, naše tělo nás odmění.

  • Fyzická kondice

Po skončení jarní detoxikace vás bude čekat zcela nový život plný fyzické kondice, životní vitality a energie. Vaše tělo se krásně zregeneruje, nabere síly a získá ztracenou harmonii. Patrné to bude zejména na vašem zdravotním stavu. Je dost možné, že některé obtíže se po detoxikaci zcela vytratí.

Protože během detoxikace došlo k povzbuzení vašeho metabolismu, začne se vám dařit také v oblasti hubnutí. Pokud se navíc budete držet zdravého jídelníčku i nadále, budete redukovat přebytečná kila mnohem snadněji.

Díky detoxikaci se stabilizuje funkce všech orgánů a srovnají se hormonální hladiny, které usnadňují početí miminka. U žen se po očistě organismu harmonizuje menstruační cyklus, zvýší se libido a odstraní se neduhy v podobě silné a nepravidelné menstruace.

  •  Duševní pohoda

Jarní očista bude mít blahodárný vliv rovněž na vaše duševní zdraví. Najednou pocítíte příliv spokojenosti, štěstí, dobré nálady a životního optimismu. Život vás bude jedním slovem bavit, a to v každém směru. Jarní detoxikace možná bude stát také za tím, že získáte obrovskou motivaci k životním změnám. Vše vám půjde lehce, jak se říká od ruky, a ve všem, co budete dělat, se vám najednou začne dařit.

Výrazně se zlepší nejen vaše paměť, ale i schopnost koncentrace. Díky tomu, že každý den budete usínat s jasnou myslí, se probudíte s úsměvem a bohatou energií, která vám vydrží po celý den.

  • Viditelná krása

Účinky jarní očisty spatříte stejně tak v okamžiku, kdy se podíváte do zrcadla. Detoxikace má na tělo omlazující účinky, což si ostatně všimnete nejen vy, ale i vaše okolí. Vaše pleť bude jasná, zářivá, na dotek hebká a jemná, přičemž okouzlí zdravě vypadajícím a mladistvým vzhledem. Pokožka vašeho těla bude o poznání pružnější a dokonale projasněná.

Účinky detoxikace zpozorujete i na svých vlasech, které budou silné, vyživené a zdravé. Vypadávání vlasů a jejich třepení bude rázem minulosti a co víc, po očistě se nastartuje jejich růst. Opomenout nesmíme ani stav vašich nehtů, které získají mnohem lepší kvalitu i pevnost.

Svou pleť a vlasy můžete v průběhu detoxikace vyživit arganovým olejem Etani, který zároveň funguje jako cenný antioxidant.Tajemstvím silných a vitálních vlasů se ukrývá především ve vitamínech, které mají na naše vlasová vlákna blahodárné účinky. ETANI Strong hair je doplněk stravy určený k posílení pokožky. Obsahuje Rybí olej, Vitamín E, A a D.