Konečně je tu opět jaro, nejkrásnější období roku! Po šedé zimě nás uklidňuje první pohlazení slunečních paprsků a dodává nám touhu a radost být venku a užívat si slunce. Příroda se probouzí ze zimní letargie a my s ní. Poradíme jak regenerovat pleť po zimě.

Co se děje s naší pletí během zimního období? 

Po celou zimu naše pokožka trpěla teplotními změnami a nedostatkem slunečních paprsků, živin a kyslíku. Naše kapiláry byly působením mrazivého počasí stažené a pleť nebyla dostatečně okysličená. Kapiláry jsou jemné krevní cévky, které tvoří složité sítě ve všech tkáních. Dochází zde k výměně potřebných živin a odstranění nečistot. Během zimy buňky nedostatkem kyslíku strádají, a to se vždy odrazí na vzhledu pokožky – bývá ochablá a mdlá. V důsledku špatného okysličení také dochází k vysychání kůže, která je díky tomu křehká a oslabená.

Jak regenerovat pleť na jaře?

Jaro je nejlepší příležitostí k nápravě! To první, co bychom měli po zimě udělat, je hloubková hydratace pokožky a doplnění potřebného kyslíku. Při odstranění toxinů a obnovení vitality pokožky můžeme postupovat podle čtyř následujících pravidel. Jednoduchá cesta ke krásné pleti:

1. ČIŠTĚNÍ

Zásadním prvkem péče o krásný a zdravý vzhled pleti je důkladné čistění. Doporučuji každý den vyčistit obličej ETANI Hydratační odličovací pěnou, která je vhodná pro všechny typy pleti. Pěna hloubkově vyčistí póry a zanechá pokožku sametově hebkou.

2. HYDRATACE

Teploty se pomalu zvedají a póry začínají dilatovat neboli roztahovat. Nezapomeňte pokožku dostatečně hydratovat. Použít můžete například ETANI kolagen sérum. Zajistí hydrataci a podpoří činnost vašich vlastních buněk, které takovou pomoc po zimě zcela jistě ocení.

3. REGENERACE

Každý večer dodejte pleti nadstandardní péči formou nočního regeneračního krému s meruňkou. Tento krém pleť doslova hýčká. Pleť hydratuje a dodává potřebnou výživu a vitamíny.


Na co nezapomínat:

  • Pilířem preventivní péče o zdraví je vhodná strava. Chcete-li připravit pokožku na léto, jezte sezónní ovoce a zeleninu a pijte dostatek vody.
  • Velmi důležitá je péče o pokožku během prvních dnů na slunci. Vždy používejte ochranný krém se správným ochranným faktorem, a to i před kratším pobytem venku.
  • Kdykoli to bude možné, věnujte jednu či dvě minuty hlubokému dýchání. Vaše pokožka se prokrví a okysličí. Budete vypadat mladší a zdravější.