Letní péče o pleť: Jak si zachovat krásu a svěží vzhled?

Letní péče o pleť a léto je tu a s ním i slunečné počasí, kterému je zapotřebí přizpůsobit pleťovou kosmetiku. Zejména v prázdninových měsících bychom měli své pleti věnovat zvýšenou pozornost a přitom dbát na pravidla správné letní péče. Jedině tak získá přesně to, co potřebuje, aby si zachovala zdravý a mladistvý vzhled.

1. Ochrana před sluníčkem je základ

Protože se v létě častěji pohybujeme na sluníčku, je nutné pleti poskytnout kvalitní ochranu proti slunečním paprskům, která zabrání předčasnému stárnutí a tvorbě vrásek. Nezapomeňte se proto vybavit denním krémem s UV ochranou, nebo opalovacím krémem na obličej s vysokým faktorem.

Pokud budete na sluníčku pobývat delší dobu, myslete na to, že jedna aplikace rozhodně nestačí. Pro udržení ochranné vrstvy opakujte aplikaci ideálně každé dvě hodiny. Někdy se ale může stát, že se i přes všechnu snahu spálíte. V tom případě jednejte rychle. Co nejdříve použijte zklidňující krémy, balzámy nebo mléka po opalování, které podpoří regeneraci kůže. Z naší nabídky doporučujeme ETANI odličovací pěnu, kterou nemusíte používat jen na odlíčení pokožky, pěna regeneruje podrážděnou, zarudlou, rozpraskanou a poškozenou pokožku. ETANI odličovací pěna obsahuje panthenol a bambucký olej, proto je vhodná k aplikaci po nadměrném slunění. 

2. Hydratace je matkou krásné pleti

V létě má pleť větší sklony k vysoušení. Nenechte ji proto žíznit a zahrňte ji dostatečnou hydrataci. Skvěle vám poslouží zejména lehké denní i noční hydratační krémy, stejně tak speciální séra a intenzivní hydratační masky. Rychle se vsáknou do pokožky a zanechají pleť dlouhodobě vláčnou.

Pro okamžitě osvěžení během dne vždy mějte po ruce termální vodu ve spreji, jež funguje jako preventivní pomocník proti dehydrataci pokožky. Pokud navíc připojíte pravidelný pitný režim, prospějete nejen tělu, ale také pleti. Snadno si tak zachová svou pružnost a sametově hebký vzhled.

Lehké pleťové hydratační sérum ETANI 2v1 s obsahem kyseliny hyaluronové a kolagenu zaručí bohatou hydrataci po celý den. Jedinečná receptura udržuje vláhu pokožky, zpevňuje kontury, usnadňuje regeneraci a působením kolagenu vyhlazuje jemné vrásky.

3. Pravidelné čistění projasňuje pleť

Vaše pleť se v průběhu dne zanáší nečistotami, jež přispívají k ucpávání pórů, dodávají pokožce zašedlý tón a podílí se na tvorbě pupínků. Je proto důležité vyčlenit si každý den minutku času a šetrně ji zbavit veškerých nečistot. Použít můžete nejen klasický peeling, ale také speciální čistící pěny, s nimiž bude pleť opětovně zářit.

Výbornou přírodní variantou jsou oblíbené Konjakové houbičky, které hloubkově čistí póry, odstraňují odumřelou rohovou vrstvu pokožky, nenarušují pH pleti a navíc ji zanechávají hedvábně jemnou. Pokud hledáte něco, co vám zaručeně hloubkově vyčistí pleť, tak sáhněte po Čistící špachtli, která je určena k domácímu použití.  U stárnoucí a suché pleti vyhlazuje špachtle povrch kůže a redukuje jemné vrásky, u mastné a aknózní pleti čistí póry a brání hromadění keratinu v ústí mazových žláz, čímž předchází vzniku dalších pupínků.

4. Noční regenerace pohladí pleť během spánku

V závěru dne se každá pleť potýká s projevy únavy. Největší radost jí uděláte tehdy, pokud se zaměříte na následnou regeneraci. Příjemně si odpočine díky vyživujícím nočním krémům, které jsou přímo stvořené pro komplexní revitalizaci během spánku.

5. Naučte se svou pleť hýčkat

Kromě standardní péče bychom měli své pleti čas od času dopřát něco navíc. Šetrnou a přitom intenzivní péči, se kterou pleť doslova rozkvete a načerpá sílu pro další období. Rozmazlujte ji kvalitními séry, ampulemi s omlazujícím efektem nebo ji odměňte ošetřením s použitím ultrazvukové špachtle. V létě, kdy musí každodenně zdolávat nelehkou zátěž, si to nepochybně zaslouží.

Výjimečné spojení ETANI Omlazující sérem s extraktem z Opuncie a ultrazvukové špachtle MAGIC SCRUB je zárukou mladistvého vzhledu. Společně se podílí na pečlivém očistění pleti, zlepšují její kvalitu a aktivují přirozené buněčné schopnosti pokožky. Výsledkem je perfektně čistá, hydratovaná, jasná, prokrvená a zdravá pleť plná svěžesti.