Zvažujete pořízení vlastní ultrazvukové špachtle? Nebo znáte ultrazvukové čištění pleti od své kosmetičky a zajímá vás tato procedura více? Proč si však nedopřát opravdu profesionální péči také doma? Jistě chcete vědět, co je na této inovativní pomůcce pro hloubkové čištění pleti tak unikátního! Naše kosmetička připravila 5 základních dotazů našich klientek, které vám pomohou zorientovat se v tom, proč je pro ultrazvuková špachtle výborný pomocník na očistu také vaší pleti. 

1. Jak funguje ultrazvukové čištění obličeje?

Stručně řečeno, pomocí ultrazvukového vlnění je možno odlupovat kůži a čistit ji přirozeným způsobem a to bez mechanického vymačkávání. Tyto vlny jsou schopné překonat bariéru pokožky a odlupovat kůži bez použití agresivních chemikálií. Navíc vibrace stimulují podkožní svalová vlákna, současně provádějí malý zvedací účinek a také stimulují mikrocirkulaci. Ultrazvukové čištění přispívá ke snížení tmavých kruhů, vrásek a pytlů pod očima, nejobávanějších nedokonalostí nejen u žen, ale také u mužů.

2. Proč čistit pleť ultrazvukovou špachtlí?

Mnoho žen spojuje očistu obličeje s bolestí, červenými flíčky a otoky na tváři: po hodině strávené na lehátku, aby vám kosmetička vymačkala všechny černé tečky a komedony, se náhle ocitnete v nepředstavitelných podmínkách po dobu nejméně 24 hodin.  Aby se předešlo všem těmto problémům, zrodilo se ultrazvukové čištění obličeje. V současné době je tento způsob hloubkového čištění obličeje považován za rituál krásy pro všechny účely. Můžete hodinu a půl strávit u kosmetičky a užívat si relaxace a rozmazlování nebo v pohodlí vašeho domova vyčistit pleť. A to vše bezbolestně.

3. Ultrazvukové čištění obličeje – co to je a jak to funguje?

Jedná se o nejmodernější technologii určenou k ošetření kůže na obličeji, krku a dekoltu, která jemně odlupuje a odstraňuje mrtvé zrohovatělé buňky. Tímto způsobem je obličej vyčištěn do hloubky, ale bez použití chemikálií. To také umožňuje vynikající výsledky v krátkém čase.

Ultrazvuk se přenáší na kůži pomocí špachtle, která vibruje frekvencí až 27 000 krát za sekundu (hz). Otočením této špachtle a současným působením se specifickými pohyby může být ultrazvuk použit pro proniknutí účinných látek do pokožky pomocí ultrazvuku tak, aby účinné látky překonaly kožní bariéru přes sonoforézou (technikou, která zahrnuje použití ultrazvuku, aby se zvýšila propustnost kůže, tak, aby podporovaly absorpci léčiv, sér nebo aktivních složek).

Tyto vibrace přenášejí vysokofrekvenční bioelektrické proudy, které stimulují svalové vlákna v podkoží. Současně se stimuluje krevní a lymfatická cirkulace, čímž se podporuje snížení tmavých kruhů, pytlů a vrásek. Ultrazvukové čištění obličeje je také indikováno pro citlivou pleť, protože je velmi jemné.

4. Jak docílit nejlepších výsledků při ultrazvukovém čištění v pohodlí domova?

Odlíčenou pleť navlhčíme vatovým tamponkem napuštěným vodou. Můžeme také použít květovou vodu, nechceme-li použít obyčejnou vodu z kohoutku. Špachtličku můžeme také použít po koupeli anebo po saunování, kdy jsou póry kůže dostatečně otevřené a pokožka vláčná. Postačí ale i pleť odlíčit a použít třeba jemný peeling, nebo gommage.

Špachtličkou přejíždíme vždy jedním směrem od středu k okrajům obličeje. Na špachtličku netlačíme. Dáváme vždy pozor, aby pleť byla dostatečně vlhká. Čistit můžeme 10 – 20 minut, dle potřeby. Po vyčištění ultrazvukem můžeme pleť dočistit hydratační odličovací pěnou ETANI. Ten pleť krásně dočistí a zatáhne póry. Poté naneseme na pleť výživné sérum a obráceným koncem špachtle sérum zažehlujeme. Doba zažehlování je závislá na vstřebávání sér a koncentrátů. Postačí 5-10 minut.

5. Čím se ultrazvuková špachtle liší od běžného mechanického čištění­?

Použití ultrazvukové špachtle je jeden ze způsobů jak očistit svou pleť od nečistot bez bolesti, nepohodlí a bez použití škodlivých chemikálií. Čištění pleti tímto způsobem nám umožňuje dosáhnout dlouhodobých výsledků bez rizika poškození kožní tkáně či jejímu podráždění.