Co je to dermaroller neboli derma váleček?

Dermaroller neboli derma váleček je kosmetická pomůcka vhodná pro domácí i salónní péči. Jedná se o váleček opatřený jemnými mikrojehličkami z chirurgické oceli, kterými šetrně a bezpečně narušíte svrchní vrstvu pokožky. Tyto mikroskopické vpichy způsobí okamžitý start regenerace, která je v rámci revitalizace a zpevnění pleti žádoucí.

Jehličky derma rolleru šetrně naruší oblast škáry, kde stimulují a obnovují tvorbu kolagenu a elastinu. Díky pravidelnému opakování tyto dvě zásadní bílkoviny kůže postupně stoupají do oblasti pod pokožku, kde vyplňují vrásky a navrací pleti pevnost, pružnost a udržují kontury obličeje. Kolagen je mimo jiné zodpovědný za vyhlazování a eliminaci jizev, vyplnění i hlubších jizev po akné a zmírnění prohlubní u strií. Jemné vpichy zároveň rozptylují kožní barvivo melanin a tím přispívají k zesvětlení pigmentových skvrn. Výsledkem je pak pevnější pleť bez vrásek. 

Proč je dobré používat derma váleček?

Nejen že derma váleček podporuje vlastní syntézu kolagenu, navíc také podporuje účinky pleťové i tělové kosmetiky. Vzniklými mikro kanálky v pleti se účinná séra a koncentráty vstřebají hlouběji do kůže, která je prokrvena a dokáže je tak lépe přijmout a využít. Vstřebávání sér a koncentrátů je díky derma válečku mnohem účinnější než při pouhé aplikaci na pleť. Používání válečku a pleťových sér tak napomáhá tvorbě kolagenu a elastinu, které redukují a vyplňují již stávající vrásky, vyhlazují jizvy a jiné kožní nesrovnalosti.

Lze používat derma váleček i na jinou část těla než na pleť?

Derma váleček je velice účinný nejen na pleť obličeje, ale i na jiné části těla. Velice dobře se osvědčil při ošetřování jizviček i jako pomůcka proti striím na těle. Zároveň jej lze použít pro zpevnění povadlé kůže na krku, v dekoltu či na zadní straně paží. Vše funguje na principu obnovení tvorby kolagenu. Kolagenová vlákna pak vytváří síť, která zpevňuje podkoží a posiluje i povadlá místa.

Pro koho je derma váleček určen?

Derma váleček je určen pro ženy a muže, které trápí povadlá pleť, hluboké i jemnější vrásky. Derma roller je také velice účinný na vyhlazení a eliminaci jizviček po akné či jiných poraněních. Výborně se osvědčil na strie a hyperpigmentace.

Dermaváleček ba naopak není vhodné používat při rosacee (růžovce) , psoriázy, exému a aktivní bakteriální, virové či plísňové infekci.

Jaký typ derma válečku si koupit?

Na trhu se můžete setkat s různými druhy derma válečků o různých velikostech. Velikosti od 0,2 mm až po 0,5 m jsou vhodné pro domácí použití. Ostatní větší velikosti nejsou určeny pro domácí ošetření, právě pro větší riziko přenosu infekce či rizika poranění, které hrozí při neodborné manipulaci s válečkem. Tyto derma válečky jsou využívány v kosmetických salonech pro invazivnější ošetření pleti a hloubkové narušení dermis.

V našem sortimentu naleznete derma váleček 0,2 mm  i derma váleček 0,5 mm a řadu výhodných balení s koncentráty či pleťovými maskami.

Jak správně používat derma váleček?

Derma váleček před použitím vždy opláchněte pod tekoucí vodou a desinfikujeme (doporučujeme desinfekci ve spreji). Odličte se a důkladně pleť vyčistěte. Z našeho sortimentu doporučujeme ETANI Omlazující sérum s extraktem z opuncie. 

Na takto připravenou a vyčištěnou pleť naneseme dostatečné množství séra či koncentrátu (doporučujeme Kyselinu hyaluronovou, Kolagenové sérum či Kyselinu hyaluronovou hybridní komplex. Před samotným rolováním si obličej vizuálně rozdělte na části – čelo, levá tvář, pravá tvář, nos a brada. Začněte na jedné části obličeje a s jemným tlakem rolujte válečkem
po pleti všemi směry do tvaru hvězdice. Na každém místě rolujte 3x až 5x. Poté můžete nanést sérum kyseliny hyaluronové nebo krém či olej a jemně vmasírujte konečky prstů.

Pleť bývá po této proceduře mírně začervenalá, nelekejte se. Začervenání zmizí a je výsledkem správného postupu. Nikdy by vám však neměla při rolování derma válečkem téct krev.

Proceduru bychom neměli provádět před sluněním, koupáním v bazénu, cvičením nebo v den, kdy máme naplánovanou nějakou společenskou událost. Mezi jednotlivými procedurami chraňte vaší pleť vhodným krémem s ochranným faktorem SPF 50.

Pokud zjistíte, že vám váleček působí příliš velkou bolest, můžete vždy použít znecitlivující krém. Tento krém lze zakoupit v každé lékárně.

TIP KOSMETIČKY:

Po ošetření celého obličeje derma válečkem doporučuji vyzkoušet některou z plátýnkových masek GOLDENTIME. Masky obsahují vysoký podíl aktivních látek typu kolagen, kyselina hyaluronová, Aloe vera, panthenol a další řadu přírodních extraktů, které se do pleti ošetřené derma válečkem lépe vstřebávají. Zároveň pleť zklidní, vyživují a podpoří celý proces regenerace a revitalizace pleti. Masky zvolte dle typu kúry, kterou provádíte. Např. masky s kyselinou hyaluronovou pro hydrataci a pružnost pleti, masky s kolagenem pro redukci vrásek a zpevnění pleti, nebo Oční maska s Aloe vera a Kyselinou hyaluronovou, která projasní oční okolí s pořádnou dávkou hydratace. Maska účinně bojuje proti tmavým kruhům pod očima a snižuje otoky kolem očí. Maska navíc obsahuje Vitamín B3, který podporuje omlazení, vyhlazení jemných linek vrásek a navyšuje elasticitu pleti. Aloe vera zklidní pleť a kyselina hyaluronová ji dostatečně hydratuje.

Jak často používat derma váleček?

Proceduru s derma válečkem doporučujeme 1x maximálně 2x týdně při rychlé regeneraci pleti. Procedura by se měla provádět večer před spaním.

Jak dlouho mi derma váleček vydrží?

Pokud váleček používáte dle doporučení, jeho životnost a ostrost jehliček je přibližně rok, neboť se jehličky používáním tupí a rolování by nebylo tolik efektivní.

Jak používat váleček, aby mi dlouho vydržel?

Po použití derma váleček opláchněte v horké vodě a nechte jej řádně uschnout. Poté jej vložte zpět do plastového obalu. Nikdy nepokládejte do obalu vlhký váleček! S válečkem vždy zacházejte jemně a vyhněte se kontaktu s tvrdými předměty a povrchy. Váleček z hygienických důvodů s nikým nesdílejte.

Jaká séra či koncentráty jsou vhodná pro použití s derma válečkem?

Derma váleček je vhodné používat se speciálním balíček ETANI sada pro mladiství vzhled. Výhodná sada pro pleť, která potřebuje vyplnit vrásky, zpevnit a vrátit mladistvý vzhled. Sérum 2v1 obsahuje dvě aktivní látky v jednom balení a to kyselinu hyaluronovou a kolagen. Tyto dvě aktivní a účinné látky se doplňují a vaši pleti dopřejí hydrataci a celkový lifting pokožky. Díky derma válečku se aktivní látky dostanou hlouběji do pokožky. Sada pro mladistvý vzhled je profesionální péče o vaší pleť pro každou ženu.

Různé velikosti derma rollerů a jejich použití:

Délka jehel 0.2 mm 0.5 mm 1.0 mm 1.5 mm 2.0 mm
Jemné vrásky x x      
Hlubší vrásky   x x x  
Aplikace kosmetického preparátu x x      
Snížení hyperpigmentace   x x    
Cellulitida   x x   x
Povrchové jizvy   x x x x
Zmenšení pórů   x x    
Strie   x x x x
Alopecie x        

Vrásky – jsou především příznakem stárnutí pokožky a ztráty elastinu a kolagenu. Obsah kolagenu v kůži klesá asi o 1% s každým rokem života. Pojivové tkáně i pokožka ztrácí svůj tvar a pevnost. Stimulace dermarollerem vede ke zvýšení průtoku krve v kůži a stimulaci fibroblastů pro syntézu kolagenu a elastinu. Pravidelným používáním dermarolleru dosáhnete viditelného efektu již po několika týdnech.

Strie – nejběžnější příčinou strií je těhotenství. U 75% – 90% žen se rozvijí strie během těhotenství, následkem hormonálních změn a tělesné hmotnosti. Jedním z nejúčinnějších způsobů odstranění strií je použití dermarolleru. V závislosti na stupni a rozsahu viditelnosti strií se doporučuje použít dermaváleček velikosti 0,5 mm, 1 mm, nebo dokonce 1,5 mm. Povrchové ošetření léčivými látkami nepřináší bohužel skoro žádné výsledky, musí se dostat přímo do pokožky. Je třeba připomenout, že strie jsou tvořeny na úrovni dermis a jejich vznik je spojen s poruchou funkcí fibroblastů – buněk, které jsou odpovědny za výrobu elastinu a kolagenu.

Alopecie – jedním z nejúčinnějších způsobů, jak bojovat proti padání vlasů je zajištění transportu odpovídajících živin do vlasové pokožky pomocí dermarolleru. Tato metoda je podobná mezoterapii a je vhodná zejména při ztrátě či oslabení vlasů způsobených např. špatnou stravou, stresem a špatným krevním oběhem, stejně jako v androgenetické alopecie.

Jizvy po akné – jizvy, zejména po akné, jsou obzvláště nepříjemné. Jizvy na tváři způsobují mnohým lidem nepříjemné pocity, ztrátu společenské aktivity a snížené seběvědomý. Všechny jizvy, včetně jizev po akné by měly být ošetřeny v nejranějším stádiu. Jedním z nich je ošetření dermarollerem. Použitím dermarolleru docílíte zvýšení průtoku krve v pleti a k syntéze kolagenu a elastinu stimulací fibroblastů.