Využijte akci na ETANI pleťové séra za 599Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

6 TIPŮ, JAK PŘIPRAVIT SVOU PLEŤ NA ZIMU, ABY NEZTRATILA SVŮJ PŮVAB

Pokud chcete zdravou a krásnou pokožku, vyplatí se vám připravit svou pleť na zimu. Víte, jak na to?

S nastupujícím podzimem přichází správný čas připravit svou pleť na zimu a  nevlídné počasí, které pro ni představuje velkou zátěž. Víte, co všechno můžete pro svou pokožku udělat, aby si zachovala svůj přirozený půvab, svěží krásu a mladistvý vzhled?

1. Podmínky pro krásnou pleť

Studený a suchý vzduch je pro zimní měsíce typický. Když k tomu navíc přidáte ledově štiplavý vítr a časté přechody z přetopených místností do mrazivých venkovních podmínek, vystavujete svou pokožku velkému šoku. Abychom své pokožce co nejvíce pomohli, vyplatí se pleť na zimu důkladně připravit. Pokožka zpravidla bývá v zimě šupinatá, podrážděná, bez zdravé barvy a navíc ji může sužovat nepříjemné svědění. Ještě před zimním obdobím se vám proto vyplatí začít s otužováním, které dokáže posléze minimalizovat rizika spojená s pobytem v přetopených místnostech. Skvělým pomocníkem, do kterého se jistě vyplatí investovat, a který vám pomůže udržet svou pleť zdravou a krásnou i během zimy, je kvalitní zvlhčovač vzduchu. Pravidelným používáním zvlhčovače vzduchu doma nebo třeba v kanceláři pomůžete své pokožce udržet si přirozenou hydrataci i v případě, že vám topení běží na plné obrátky.

 2. Horká uvolňující lázeň? Ne, děkuji

Kdo by v chladném počasí nezatoužil po horké sprše nebo uvolňující lázni? Zimní období doslova láká duši i tělo k napuštěné vaně po okraj plné horké vody a voňavých bublinek, což ale vaši pokožku v zimních měsících zrovna dvakrát nepotěší. Časté vystavování horké vodě totiž výrazně zhoršuje kondici pokožky. V zimě je totiž naše pleť mnohem náchylnější k podráždění a dehydrataci, a právě horká voda může příznaky suché zimní pokožky znatelně zhoršovat. Správný způsob, jak šetrně připravit pleť na zimu, je pravidelné omývání obličeje, ale i pokožky celého těla vlažnou vodou. Vlažná voda podpoří jak její hydrataci, tak také otužilost, díky čemuž bude pokožka odolnější vůči chladnému počasí.

3. Kosmetika, která pleti prospěje

Čištění pleti

Základem zdravé a krásné pleti, která září přirozeným půvabem, je její správné čištění. Právě před nástupem chladných dnů, během kterých je naše pokožka zatěžována nejvíce, bychom měli pleť na zimu připravovat už při jejím čištění takovou kosmetikou, která bude citlivá pro její namáhanou strukturu. Skvělou volbou jsou čistící gely a pěny s minimálním obsahem chemie, parfemace a bez obsahu alkoholu. Pro zimní péči o pleť se proto hodí čistící kosmetika, která v sobě skrývá přírodní oleje. Ty se postarají nejen o důkladnou očistu pleti, ale také ji zásobí mnoha potřebnými vitamíny. Jako součást pravidelné zimní péče o pleť je vhodné zařadit i kvalitní peeling, který ji zbaví odumřelých kožních buněk a podpoří následnou regeneraci.

Nezapomeňte na hydrataci

Stejně jako pravidelné čištění je pro pleť životně důležitá také dostatečná hydratace. Ať už se rozhodnete pro pleťové oleje, sérum či krém, vybírejte pro zimní péči o pleť takovou kosmetiku, jenž je bohatá na přírodní ingredience. Zejména pak kosmetika s extraktem z opuncie či arganovým nebo švestkovým olejem vám skvěle pomůže připravit pleť na zimu. Přírodní oleje jsou výjimečné díky svým schopnostem chránit pokožku před volnými radikály, poskytnou ji široké spektrum vitamínů a minerálů a podpoří její regeneraci, což se projeví na její celkové kondici s mnoha estetickými benefity.

IMG_9398

Kvalitní make-up

Zatímco během léta naši pleti prospěje, pokud na ni aplikujeme lehký a vzdušný make-up, v zimních měsících je to zcela jinak. Jednou z nejsnazších věcí, kterou můžete v zimě pro svou pleť udělat, je, že vyměníte svůj běžný denní krém a make-up za jeho hutnější verzi. Poskytnete tak své pleti dostatečně silnou ochrannou vrstvu a minimalizujete poškození její struktury v důsledku působení mrazu a chladu.

4. Zdravá a krásná pleť po celý rok

Kvalita a kondice pleti je mnohdy odrazem celkového zdraví a životního stylu. Mnoho z nás však právě během zimních měsíců přirozeně sklouzává k laxnějšímu přístupu co se týče pestrosti stravy, zdravého jídelníčku a pravidelného pohybu. To je způsobeno jednak tím, že nás chlad vyžene z venkovních sportovišť domů, ale i tím, že se méně odhalujeme, a proto nemáme potřebu své tělo tolik formovat. Ruku v ruce s menším sportovním nadšením jdou i častější prohřešky v podobě nezdravého jídla a konzumace alkoholu, hlavně pak během zimních svátků. Připravit svou pleť na zimu můžete tedy nejen pomocí kvalitní kosmetiky, ale také tím, že zařadíte do svého harmonogramu i pravidelné domácí cvičení, alespoň třikrát týdně zdravou večeři a dostatek kvalitního spánku. Zapomínat bychom neměli ani na optimální pitný režim, ačkoliv nás k tomu chladné počasí nevybízí tolik, jako horké letní dny.

Tip: Skvělým pomocníkem, který udrží vitalitu vaší pleti nejen v zimě, ale i po celý rok, je obličejová jóga. S její pomocí si snadněji udržíte mladistvý vzhled, zároveň docílíte také efektivního prokrvování uvnitř pokožky. Svaly na obličeji nám pomalu ochabují, ale pravidelnou masáží silikonovými baňkami docílíme zdravě vypadající pleti.

5. Ochrana pro pleť i rty

Ochrana pokožky před UV zářením by měla být celoroční záležitostí. Ačkoliv to může znít neuvěřitelně, i v zimě potřebuje naše pleť chránit. A to platí nejen při rekreaci v horských střediscích. I když jsme během zimy vystaveni slunečním paprskům o něco méně, neznamená to, že bychom se měli přestat úplně chránit. Dobrou službu vám v tomto ohledu poskytnou denní krémy s obsahem SPF faktoru. Stejně důkladnou péči si ale zaslouží také rty, které jsou citlivou částí obličeje. Abychom předcházeli bolestivým trhlinkám, neměla by v seznamu chybět ochranná tyčinka na rty, která je uchrání před mrazem a pomůže v jejich hydrataci.

6. Doplňujte zásobu vitamínů a minerálů

Zima představuje pro pleť poněkud náročné období, proto si právě při takové příležitosti zaslouží dostatek vitamínů a minerálů, které fungují jako životabudič. Společnými silami pokožku hezky vyživí, ochrání a podpoří ji v regeneraci. Velkou pozornost byste měli věnovat zejména vitamínům skupiny B, chybět by však neměl ani dostatečný přísun vitamínů A, D, E, F i K. Ze stopových prvků je pak velmi podstatný zejména selen, zinek a železo.

 

ZDROJE:

Top 10 Tips for Healthy Winter Skin | Everyday Health

5 Ways to Prepare Your Skin for Winter | Live Science

8 Ways to Prepare Your Skin for Winter - Glo Skin Beauty Blog – Beauty Tips & More | Glo Skin Beauty