Zákaznická podpora:+420 739 610 850

PÉČE O PLEŤ: JAK BY MĚLA VYPADAT, KDYŽ JE VÁM 20, 30, 40 A 50+?

Správná péče o pleť je zárukou vysněné krásy. Je však nutné, aby dobře korespondovala s vašim věkem.

Všechny ženy bez ohledu na věk touží po dokonalé pleti s minimem nedokonalostí. Výborného efektu je však možné dosáhnout jen tehdy, pokud vyhovíme potřebám své pleti a poskytneme ji tu správnou kosmetiku. Jedině tak může vaše pleť zářit zdravým a přirozeným dojmem. Na co se během péče o pleť rozhodně zaměřit?

Individuální péče o pleť je vždy zárukou úspěchu

V každém věku je nutné se naší pleti přizpůsobit a snažit se pro její krásu hledat to nejlepší. Je totiž logické, že jiná bude péče o pleť v okamžiku, kdy je nám čerstvých dvacet a zcela odlišná v době, kdy oslavíme čtyřicáté narozeniny. V zájmu naší krásy a půvabu bychom neměly používat přípravky, které jsou vhodné pro ženy jiných věkových kategorií. Ostatně má to své opodstatnění. Chybně zvolenou kosmetikou bychom své pleti mohly ublížit, a to například proto, že bychom ji připravily o něco, co zrovna nejvíce potřebuje. 

Péče o pleť: Když je vám 20 let…

Profil pleti: V těchto letech pleť přirozeně září svým mladistvým dojmem. Je dostatečně pevná, pružná, neobjevují se na ní známky stárnutí. Pleť působí vyživená, je uvnitř i zvenčí dostatečné hydratovaná. Na pleti se s výjimkou akné, komedonů nebo vyrážky neobjevují žádné skvrny. Pleť však v tomto období může být náchylná k podráždění, trpět zvýšenou mastnotou nebo naopak suchostí.

Možné problémy s pletí:

  • Suchá a citlivá pleť
  • Mastná pleť s výskytem komedonů
  • Občasné zhrubnutí pokožky
  • Náchylnost k akné
  • Zvýšený sklon k podráždění pokožky

Co vaší pleti nejvíce prospěje?

Pokud chcete, aby péče o pleť ve vašem věku byla skutečně dokonalá, nezapomínejte na pravidelné čištění pleti, které pokožku zbaví veškerých nečistot a tím zabrání vzniku nežádoucích pupínků. Velmi účinná je v tomto ohledu ETANI Hydratační odličovací pěna, která pleť jemně, šetrně a přitom efektivně očistí, přičemž zároveň dopřeje pokožce hodnotnou hydrataci. Zmírňuje a regeneruje podráždění a zanechává pleť hezky čistou a svěží. Díky svému složení ji značně ocení také ženy s velmi citlivou pokožkou včetně ekzematiků. Pro závěrečnou péči během dne i noci je ideální ETANI Arganový olej, který pomáhá proti akné a redukuje jizvy po akné, chrání pokožku před UV zářením a škodlivými vlivy životního prostředí, hydratuje, vyživuje a posiluje pleť.

Péče o pleť: Když je vám 30 let…

Profil pleti: Pleť stále vypadá mladistvě, nicméně místy můžete spatřit lehké náznaky jemných vrásek. V takovém období může mít pleť větší sklony k únavě i lehkému zašednutí pokožky a to nejčastěji v důsledku stresujících událostí i hormonálních výkyvů. Snadno se však vrací zpět do původního stavu, má tedy stále výbornou schopnost regenerace. Pokožka může mít nárazově potíže s hydratací, stále si však udržuje svou přirozenou pevnost a pružnost. Podstatně méně ji pak trápí kožní problémy typické u mladších ročníků. 

Možné problémy s pletí:

  • Lehké známky vrásek
  • Občasné potíže s hydratací pokožky
  • Reakce pokožky na změny v životním stylu
  • Sklony k únavě a zašednutí pokožky

Co vaší pleti nejvíce prospěje?

Kolem třicítky jistě už není od věci, pomalu zařazovat ke svým kosmetickým pomocníkům produkty s omlazujícím efektem, které fungují jako skvělá prevence. Za zmínku nepochybně stojí ETANI Omlazující pleťové sérum s extraktem z opuncie, které se může pochlubit řadou blahodárných účinků. Mezi ně patří schopnost oddalovat známky stárnutí, perfektně hydratovat, hloubkově vyživovat pleť a bránit proti volným radikálům. Kromě toho reaktivuje obnovu kožních buněk, povzbuzuje unavenou pleť a podporuje pokožku v tom, aby byla pevná a pružná. 

Péče o pleť: Když je vám 40 let…

Profil pleti: Na pleti je možné spatřit viditelnější známky stárnutí – zejména vrásky kolem očí a na čele. Pokožka již má zhoršenou schopnost udržet ve své struktuře vláhu, je proto nutné dbát na dostatečnou hydrataci. Spolu s tím souvisí úbytek látek (zejména kolagenu nebo elastinu), které jsou zodpovědné za pružnost a pevnost pokožky. U některých žen se mohou vyskytnout v mírnější formě pigmentové skvrnky. 

Možné problémy s pletí:

  • Viditelné známky stárnutí
  • Zvýšené problémy s hydratací pokožky
  • Zhoršená elasticita a pevnost kůže
  • Přítomnost prvních kožních skvrnek

Co vaší pleti nejvíce prospěje?

Vaše pleť v tomto věku nejvíce ocení intenzivní péči, která se postará o dokonalou hydrataci, zajistí redukci vrásek i regeneraci pokožky, zamezí stárnutí a zároveň si poradí s vyhlazením nedokonalostí. Přesně to s přehledem zvládne ETANI Denní krém s extraktem z opuncie a obsahem kyseliny hyaluronové, který s lehkostí zajistí jemnou a precizně vyživenou pokožku, která bude vypadat jako znovuzrozená. Pokud chcete docílit toho, aby péče o pleť byla skutečně perfektní, sáhněte po arganovém oleji, který dokáže s vaší pokožkou doslova zázraky. Je totiž bohatým zdrojem vitamínů, esenciálních mastných kyselin i antioxidantů, které ve vzájemném souladu vyživí a ochrání vaši pokožku, zároveň pomohou s její regenerací. Arganový olej dopřeje vaší pleti neustálou hydrataci a pomůže ji znovu navrátit její mladistvý a svěží vzhled. Bez nedokonalostí a vrásek. Pokud byste chtěli čerpat sílu tekutého zlata, rozhodně vsaďte na elixír mládí – ETANI Arganový olej. 

Péče o pleť: Když je vám 50+ let…

Profil pleti: V tomto období se na pokožce objevují hluboké vrásky, a to nejen v oblasti očí, na čele, ale také kolem úst či na krku. Pleť je již výrazně méně pružná a pevná, má časté sklony k dehydrataci. Neobvyklé nejsou ani četné pigmentové skvrny i kožní výrůstky, které mohou mít barvu pokožky nebo získat nahnědlý tón. Objevují se také zhoršené problémy s regenerací a celkovou obnovou pokožky. 

Možné problémy s pletí:

  • Značné projevy stárnutí v podobě hlubších vrásek
  • Znatelná suchost pokožky
  • Zhoršená schopnost hydratace
  • V některých případech hojný výskyt pigmentových skvrn i výrůstků
  • Snížená pružnost a pevnost pokožky 
  • Problémy s regenerací pokožky
  • Vyšší sklony k poranění kůže

Co vaší pleti nejvíce prospěje?

V tomto věku potřebuje vaše pleť ze všeho nejvíc pravidelnou hydrataci, která zamezí suchosti pokožky a prohlubování všech známek stárnutí. Skvělou volbou je v takovém okamžiku ETANI Sérum 2v1, které hydratuje pokožku a zároveň působí jako lifting pleti. Obsažená kyselina hyaluronová se postará o dokonalou hloubkovou hydrataci. V kombinaci s glycerinem pleť vyhlazuje, zjemňuje a dodává jí zdravý a pěstěný vzhled. Kolagen viditelně omlazuje pleť a zpomaluje proces stárnutí. Chrání pokožku před ztrátou vlhkosti, zvyšuje pružnost a vyhlazuje vrásky. Při pravidelném používání séra je pokožka hydratovaná, pružnější a hladší. Protože je nutné o pokožku pečovat ve dne i v noci, určitě nezapomínejte ani na výběr správného nočního krému, který umožní pokožce regenerovat během spánku. Radost vám nepochybně přinese ETANI Noční regenerační krém s meruňkou, který je nabitý aktivními látkami. Pokožku krásně vyživuje, hydratuje, zvláčňuje, regeneruje a dodává jí zářivý vzhled. Kromě toho podporuje produkci kolagenu i elastinu a tím brání zhoršování jednotlivých projevů stárnutí.