Využijte akci na top sadu za 999Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

KOSMETICKÝ KLENOT PRO VAŠI KRÁSU? VZÁCNÝ OPUNCIOVÝ OLEJ

Opunciový olej je skvělým receptem pro přirozenou krásu. Co všechno tento zázračný olej dokáže?

Přírodní oleje jsou ve světě kosmetiky velmi žádanými produkty, které vynikají svými jedinečnými účinky na náš vzhled a také přirozenou krásu. Pokud jsou šetrně zpracované, jsou bohatým zdrojem vitamínů a cenných látek, které prospívají naší pokožce, nehtům i vlasům. Řadu přírodních olejů je možné používat vnitřně, většina olejů je však převážně určená pro vnější použití. Právě všestrannost je jedním z důvodů, proč jsou přírodní oleje u žen, které o sebe rády pečují, natolik oblíbené. Na kosmetickém trhu je nespočet přírodních olejů, které mohou kráčet ve službách vaší krásy. Jedním z nich je také exotický opunciový olej, který představuje luxusní péči pro vaši pokožku. A právě o něm se nyní dozvíte spoustu zajímavostí.

 Opunciový olej přináší řadu benefitů pro vaši krásu

Za kosmetický klenot v oblasti přírodních olejů je považován nejen arganový, ale právě také opunciový olej (známý také jako kaktusový nebo nopálový). Opunciový olej obsahuje velké množství esenciálních mastných kyselin, aminokyselin, organicky vázaných minerálů, fytosterolů a polyfenolů i vitamínů, zejména vitamínu E a betakaroten. Lisuje se ze semínek plodů kaktusů Opuncie a díky svým jedinečným účinkům na lidskou pleť je jedním z nejvzácnějších a nejdražších olejů na světě. Poprvé se s pěstováním opuncie začalo přibližně před 9000 lety v Mexiku. V 15. století se následně rozšířily do Středozemí a jiných částí světa. Nyní se opuncie pěstuje především v Mexiku, Bolívii, USA, Itálii, Brazílii, Indii i Maroku. 

Vyšší cena opunciového oleje je daná jedinečným procesem výroby, který je už o samotného počátku velmi náročný. Plody opuncie na sobě mají zahnuté trny, které se nejprve musí osekat. Teprve až poté se plod rozřízne a vyjmou se z něj semínka, která se za studena lisují. Cenu v neposlední řadě ovlivňuje i samotné množství plodů, které je pro výrobu oleje potřebné. Pro to, aby se získalo 1 litr oleje je totiž zapotřebí zpracovat přibližně 800 kg plodů opuncie, což je nemalé množství.

Přírodní botox proti nechtěným vráskám

Opunciový olej je vysoce žádaný díky komplexnímu působení a řadě příznivých účinků. Na poli přírodní kosmetiky je však nejvíce vyhledáván díky tomu, že je jednou z nejúčinnější zbraní proti tvorbě vrásek a stárnutí pokožky. Má silné omlazující a vyhlazující účinky a představuje intenzivní péči, která navrací pokožce hebkost i pružnost. Kromě hydratačních a anti-aging účinků zlepšuje funkci kolagenu i elastanu v kůži. Z těchto důvodů proto bývá přezdíván také jako přírodní botox, který má schopnost vyrovnávat mimické vrásky a oddalovat předčasné stárnutí pokožky.

Co všechno opunciový olej umí?

  • Vypíná a omlazuje pokožku 
  • Hydratuje pokožku a zabraňuje jejímu vysoušení
  • Působí proti vzniku vrásek a zpomaluje stárnutí
  • Účinně redukuje kruhy pod očima
  • Zklidňuje pokožku
  • Preventivně působí proti podráždění pleti
  • Je lehký, nezatěžuje pleť a dobře se vstřebává do všech vrstev pokožky
  • Pomáhá nejen proti tvorbě vrásek, ale i s rozšířeným póry
  • Zlepšuje funkci kolagenu i elastanu v kůži
  • Má silné omlazující a vyhlazující účinky 
  • Je zdrojem antioxidantů, proto chrání pleť před volnými radikály
  • Zlepšuje strukturu pokožky a vyživuje ji
  • Chrání před poškozením pleti způsobené slunečním zářením
  • Zabraňuje vzniku kožních skvrn
  • Je určen pro všechny typy pokožky

Pokud chcete načerpat výhody přírodní oleje, určitě vás potěší, že opunciový olej vyrábíme pod naší značkou Etani. Při jeho zpracování jsme stejně, jako u všech našich produktů, kladli vysoký důraz na kvalitu a šetrné zpracování. Skvělou zprávou je, že náš opunciový olej ETANI obsahuje pouze čistý olej bez dalších přídavných přírodních látek či esencí. 

Dokonalý balzám nejen pro vaše nehty, pleť, ale také vlasy

Opunciový olej má prokazatelné protizánětlivé, antiseptické a hojivé účinky, a proto je vhodný pro mastnou pleť se sklonem k akné. Příznivě působí rovněž na nehty, u kterých zlepšuje pevnost, zrychluje jejich růst a bohatě je vyživuje. Kromě toho zvyšuje jejich pružnost a snižuje tak jejich lámavost. Opunciový olej je však skvělým pomocníkem i pro vlasy, které díky němu budou pružné, lesklé a zdravé. Při pravidelné aplikaci na konečky vlasů snižuje lámavost a zabraňuje jejich vysoušení.