Produkt měsíce - Švestkový olej s vanilkou za 349Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

KYSELINA HYALURONOVÁ A KOLAGEN: UNIKÁTNÍ POMOCNÍCI PRO PRECIZNÍ VÝŽIVU PLETI

Kyselina hyaluronová a kolagen představují snadnou cestou k dokonalé pleti. Jaké zázraky dokážou?

Nejedna žena touží po krásné, mladistvě vypadající a zářivé pleti s minimem nedokonalostí. Pro to, aby pleť skutečně taková byla, je zapotřebí věnovat jí dostatečnou péči, která se zaměřuje na hydrataci a bohatou výživu. Není totiž tajemstvím, že s přibývajícím věkem ztrácí pokožka pružnost, schopnost hydratace a vlivem rostoucího věku přichází o důležité složky, které stojí za mladistvým a zářivým vzhledem. Mezi ně patří především kyselina hyaluronová a také čistý kolagen, které se ve vzájemné spolupráci postarají o to, aby vaše pleť neztratila svůj svěží nádech. A právě o těchto složkách, jež jsou významné pro krásu naší pokožky, si nyní něco povíme.

Kyselina hyaluronová 

Kyselina hyaluronová je tělu přirozená organická stavební látka, o níž se mluví jako o kosmetickém zázraku a nutno podoktnout, že zcela právem. Její molekuly na sebe vážou vodu, což způsobuje, že se pleť vyplňuje, působí hladce a svěže. Dokáže pleti navrátit mládí a její účinky můžete na své pokožce pozorovat prakticky okamžitě. Při pravidelném používání kyseliny hyaluronové tak pomáháte své pokožce se rychleji regenerovat, redukovat vrásky a předcházet vzniku dalších nedokonalostí.

Kyselina hyaluronová se vyskytuje nejen v kožní tkáni, ale také v kloubní tekutině, pupeční šňůře a za oční čočkou. Průměrně obsahuje lidské tělo asi 15 gramů kyseliny hyaluronové, přičemž se každý den třetina obnovuje.  Z celkového množství kyseliny hyaluronové v těle je téměř 50 % součástí pokožky. S přibývajícím věkem však množství kyseliny hyaluronové v těle klesá, což se projevuje na povadlé pleti, ale může být příčinou i bolesti kloubů a zhoršování zraku. 

Mladá pleť obsahuje kyseliny hyaluronové více, proto má schopnost v sobě zadržovat vodu, díky čemuž je vyhlazená, odolná, pružná, lépe zásobená živinami a chráněná před vlivem volných radikálůPrvní příznaky ztráty kyseliny hyaluronové se objevují mezi 30 a 40 rokem, kdy její množství v pokožce začne pomalu ubývat, což se projeví ztrátou její pružnosti, dehydratací a povadlým vzhledem. 

V kosmetickém oboru se kyselina hyaluronová používá k vyplnění vrásek, které vznikají a prohlubují se s věkem, ale také díky používáním mimických svalů či vlivem životního stylu nebo dědičnosti. Kyselinu hyaluronovou můžete do těla vpravit pomocí doplňků stravy, ale také vhodnou kosmetikou, která má cílenější a viditelnější účinky, protože snáze proniká i do spodních vrstev pokožky, kde pozitivně ovlivňuje metabolismus buněk. Pro obnovu zdravé, zářivé pleti a znovuzískání mladistvého vzhledu je jako stvořená ETANI Hybridní kyselina hyaluronová, která díky svému unikátnímu složení podpoří obnovu krásy vaší pokožky.

Jaké účinky má kyselina hyaluronová na pokožku?

  • Kyselina hyaluronová dodává pokožce pružnost a vláhu
  • Pravidelná aplikace kyseliny hyaluronové podporuje v pokožce tvorbu kolagenu a elastinu
  • Zanechává pokožku jemnou a pevnou
  • Dokáže vyhladit i hluboké vrásky a zabraňuje vzniku dalších
  • Vyživuje pokožku a podporuje její regeneraci
  • Tvoří na pokožce ochranný film, díky němuž bude odolnější před vnějšími vlivy
  • Působí jako prevence proti stárnutí pleti a její dehydratace

Kolagen

Kolagen je molekula, jenž je pro své výjimečné účinky a schopnosti zachovat tělu mladistvý vzhled i fyzickou zdatnost často spojována s krásou. Kolagen tvoří až 30 % ve vodě nerozpustných bílkovin v lidském těle a je základní stavební hmotou zdravé a zářivé pokožky. Kromě toho, že je kolagen důležitý pro krásnou mladistvou pleť, je rovněž potřebný i pro naše celkové zdraví. Pokud má tělo dostatek kolagenu, tak prospívá, což se projevuje i na přirozeném vzhledu a pružnosti pokožky. S přibývajícím věkem však produkce kolagenu v těle postupně klesá (od 25. roku se snižuje produkce kolagenu v těle až o 1 – 1,5 % každý rok) a již před třicátým rokem se mohou objevit první známky jeho nedostatku. Vyvážená strava a zdravý životní styl dokáží přirozenou tvorbu kolagenu pozitivně ovlivnit, avšak po překonání 40. roku to nemusí být dostačující. Právě po čtyřicítce totiž tělo nevytváří kolagen téměř žádný, proto je potřeba mu s tím pomoci a to nejen z důvodu zachování krásy, ale i celkového zdraví. 

Lidská pokožka je z 80 % tvořena právě kolagenem, který se spolu s elastinem a kyselinou hyaluronovou stará o její hydrataci a pružnost. Jeho blahodárné účinky byly zkoumány mnoha vědeckými studiemi, jenž potvrdily důležitost kolagenu v těle. Při pravidelném doplňování kolagenu získáte pro své tělo i pokožku mnoho benefitů. 

ETANI Kolagen sérum a jeho unikátní receptura v kombinaci s vzácným lotusem je ideální zbraní proti stárnutí pleti.

Jaké účinky má kolagen na pokožku?

  • Zlepšuje kvalitu vlasů a působí jako prevence proti jejich vypadávání
  • Posiluje nehty
  • Navrací pružnost pokožce
  • Kolagen a kyselina hyaluronová zajišťují pokožce hydrataci
  • Obnovuje poškozené kožní buňky
  • Redukuje strie a celulitidu
  • Omlazuje a zjemňuje pleť
  • Zabraňuje vzniku nedokonalostí na pokožce

Mnohé ženy touží po pevné a pružné pokožce i ve zralejším věku a právě pro ně je kyselina hyaluronová a kolagen například v podobě ETANI séra 2v1 ideální volbou. Přirozenou cestou v pohodlí vašeho domova tak získáte zpět svůj mladistvý vzhled a odměnou vám bude zdravá prospívající pokožka bez viditelných nedostatků. Za zmínku stojí i oblíbená plátýnková GOLDEN TIME Kolagenová pleťová maska. 

ZDROJ:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kolagen

https://www.incacollagen.cz/ucinky/

https://www.ilk.cz/aktuality/kyselina-hyaluronova/

https://www.nafigatecosmetics.cz/blog/6-mytu-o-kyseline-hyaluronove-neobavate-se-jich-i-vy