Využijte akci na ETANI pleťové séra za 599Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

JAK SI PORADIT S OTOKY A KRUHY POD OČIMA?

Trápí vás otoky a kruhy pod očima? Prozradíme vám, co je způsobuje a jak se jich účinně zbavit.

Nezáleží na tom, kolik je vám let. Otoky a kruhy pod očima se v menší či větší míře mohou objevit u každého z nás. Za estetickým problémem se nejčastěji skrývá únava, ovšem na vině mohou být také zcela jiné příčiny. Neškodné i poměrně závažné. Jako při každém kosmetickém problému je proto dobré zjistit, proč se vám nevzhledné otoky a kruhy pod očima tvoří a podle toho najít ideální řešení.

Proč vznikají otoky a kruhy pod očima?

  • Alergie

Pokud se otoky a kruhy pod očima objevují převážně v jarním a letním období, může se jednat o sezónní alergii způsobenou pylem z květin a stromů. Citlivost na alergeny se zpravidla projevuje hromaděním vody kolem očí a podrážděním sliznic, což ve vzájemné kombinaci podpoří vznik váčků pod očima. Úžasným pomocníkem jsou přírodní přípravky, především esenciální oleje proti alergiím, které vám pomohou zbavit se obtíží a fungují rovněž jako prevence. Pro úlevu od alergií můžete vyzkoušet například mátový, bazalkový nebo eukalyptový olej.

  • Strava

Svou roli hrají také stravovací návyky. Pokud ve vašem jídelníčku dominují nezdravá jídla a navíc se v něm objevuje přemíra soli, může dojít k nárůstu toxinů ve vašem těle a také ke zvyšování krevního tlaku. Zvýšené množství sodíku ve stravě vede k zadržování vody v těle, což se zákonitě projeví otoky a kruhy pod očima.

K dochucení jídel použijte místo obyčejné soli raději himalájskou mořskou sůl. Vyhněte se polotovarům i slaným jídlům jako je pizza či instantní polévky. Místo brambůrek zařaďte do svého jídelníčku hodně čerstvé zeleniny, která snižuje chuť na slané.


TIP: Detoxikační kúra je skvělá nejen pro očistu těla, ale také pro nastavení zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak správně detoxikovat organismus.


  • Alkohol a kouření

Kouření vede k vysychání pokožky a oslabení kůže v oblasti obličeje. To vede k předčasnému stárnutí pokožky, a to především kolem očí. Pití alkoholových nápojů přispívá k dehydrataci pokožky, oblast kolem očí se stává citlivější i zranitelnější, často proto dochází k hromadění tekutiny a vzniku tmavých kruhů. Alkohol může mimo jiné způsobit vznik krví podlitých a vzhledově unavených očí.

  • Zdravotní problém

Otoky a kruhy pod očima mohou nasvědčovat i nějakému chronickému onemocnění. V případě tmavých kruhů pod očima se může jednat o problém s játry či atopický ekzém. Otoky pod očima pak mohou značit nedostatečnou funkci štítné žlázy nebo zhoršený stav ledvin. Dost často se také objevují v souvislosti s hormonální nerovnováhou, zrovna tak bývají nepříjemností během premenstruačního syndromu.

  • Špatné čištění pleti

Špatná technika čištění pleti může být jeden z důvodů, proč vás poslední dny trápí otoky a kruhy pod očima. Vždy je proto důležité před ulehnutím do postele důkladně odstranit veškerý make-up z obličeje i oblasti kolem očí. K tomu vám může pomoci naše ETANI Hydratační odličovací pěna, která je vhodná ke každodennímu odlíčení, umytí a hloubkovému vyčištění pleti a s kombinací s ETANI Čistícím vibračním kartáčkem, který hloubkově vyčistí póry od nečistot, make-upu a mastnoty. 


TIP: Jak na čištění pleti? Inspirujte se v článku Pravidelné čištění pleti je zárukou dokonalého vzhledu.


  • Spánek

Na otoky a kruhy pod očima má velký vliv mimo jiné spánek. Nejen jeho kvalita a délka, ale i poloha, ve které spíte. Spánek na zádech zabraňuje tvorbě otoků kolem očí díky jednoduchému fyzikálnímu principu – gravitaci. Pro zvýšení tohoto efektu můžete pod hlavu přidat polštář. Ujistěte se však, že je polštář vhodný pro kvalitní spánek, neboť pokud by bylo ležení nepohodlné a spánek nedostatečný, k otokům se mohou přidat tmavé kruhy pod očima z nevyspání.

  • Genetika

Na druhé straně mohou být otoky a kruhy pod očima geneticky dané a zcela neškodné. V takovém případě je vhodné eliminovat jejich vznik zdravým životním stylem, obličejovým cvičením i vhodnou kosmetikou.

  • Věk

S přibývajícím věkem bývají kruhy pod očima výraznější. Oteklé oči a tmavé kruhy pod očima obvykle nepředstavují závažný zdravotní problém. Jsou jednoduše důsledkem stárnutí pokožky, která ztrácí svou pružnost, ztenčuje se a získává našedlý tón. Následkem toho může docházet jednak k otokům i prosvítání drobných cévek, které navozují dojem kruhů pod očima.

Co na otoky a kruhy pod očima rozhodně zabírá?

Pokud jste odstranili všechny možné viníky, ale stále vás trápí kruhy a váčky pod očima, je dobré vědět, jak se jich účinně zbavit. Co rozhodně pomůže?

Kvalitní kosmetika

V případě otoků a kruhů pod očima je důležitá zejména hloubkové hydratace. Tu vám poskytne GOLDEN TIME Oční maska s Aloe vera a Kyselinou hyaluronovou jež zároveň potlačuje viditelné tmavé kruhy kolem očí, dodává pleti pružnost a pevnost.

Účinná je rovněž kosmetika, která je navržena pro boj proti stárnutí. Přesně tak působí ETANI LIftingový gel na tmavé kruhy a otoky pod očima, který nejenže eliminuje vrásky kolem očí, obnovuje a chrání mladistvost pokožky, ale také odstraňuje unavený vzhled, ochlazuje otoky a zamezuje tvorbě tmavých kruhů pod očima.

Oční masáž nebo obličejová jóga

Cvičení i masáže jsou přirozené způsoby, jak zmírnit projevy stárnutí a podpořit mladistvý vzhled. Zajít můžete například na masáž očního okolí nebo provádět obličejovou jógu, která rozhýbe lymfu okolo očí a výrazně zmírní otoky. 

Ať už věříte v sílu léčivých kamenů nebo ne, doporučujeme vyzkoušet masážní válečky Jade roller. Jsou totiž ideální pomůckou k lymfatické masáži, která zbaví pleť toxinů a otoků pod očima. Pravidelným masírováním si zlepšíte cirkulaci krve, či sjednotíte tón pleti. Tato masáž všechno vede k vyhlazení vrásek, projasnění pleti a také trvalému zbavení váčků pod očima. 

Kromě masáže Jade Roller napomáhá k lepší vstřebatelnosti veškerých kosmetických produktů, doporučujeme například v kombinaci s Kolagenem Pure Serum  nebo Kyselinou hyaluronovou Pure Serum pro růst nových pleťových buněk a vypnutí pleti.


TIP: Pokud hledáte rychlou úlevu od otoků a kruhů pod očima, vsaďte na chladivé obklady. Bohatě si přitom vystačíte s vychlazenými plátky okurky anebo čajovými pytlíky.