Využijte akci na ETANI pleťové séra za 599Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

DENNÍ A NOČNÍ KRÉMY: JAKÝ JE MEZI NIMI ROZDÍL?

Proč se vyplatí používat denní a noční krémy a čím se vzájemně odlišují? Zjistěte to s námi!

Možná jste už nejedenkrát přemýšlela, proč je nutné používat jiný krém přes den a jiný na noc. Přestože si občas říkáte, že druhý krém je zbytečnost, když si bohatě vystačíte s jedním, pak věřte, že tomu tak opravdu není. Denní a noční krémy mají ve světě kosmetiky své opodstatnění a díky svým účinkům dokážou pleti předat přesně to, co si v daný okamžik žádá. Ne nadarmo se říká, že právě tato pečující dvojice je základním receptem pro zdravý a mladistvý vzhled. Denní a noční krémy by zkrátka měly být součástí každodenní rutiny v péči o pleť.

Denní i noční krémy mají svá osobitá specifika

Během dne i v noci má každá pleť zcela jiné nároky. Zatímco ve dne potřebuje zářit a oplývat energií, večer si zaslouží po celodenním shonu odpočívat. Pleťový biorytmus je přitom zapotřebí vnímat a přizpůsobit mu také výběr kosmetiky. Kouzlo denních i nočních krémů se schovává především v jejich složení, které se výrazně liší, a právě o tom si teď něco povíme.

Denní krémy chrání pleť a bojují proti stárnutí

Denní krémy jsou oproti nočním krémům typické svou lehčí konzistencí, která se do pleti rychle vstřebá a poslouží jako skvělý podklad pod make-up. Správně se nanášejí ráno na důkladně vyčištěnou pleť. 

Jejich speciální složení, které vyhovuje klasickým denním podmínkám, zajistí pleti patřičnou výživu, bohatou hydrataci a také ochranu před slunečním zářením, která eliminuje vznik pigmentových skvrn a zamezuje předčasným projevům stárnutí. Díky obsahu účinných látek bude pleť snadněji odolávat i nepříznivým podmínkám, aniž by ztrácela svou zdravou krásu, mladistvost a svěžest. Úlohou denních krémů je tedy především ochrana a také prevence, s nimiž se pojí nutnost důkladné přípravy i výživy vaší pleti.

ETANI Denní krém s extraktem z Opuncie je hluboce hydratační, má anti-age účinky, zjemňuje pokožku, dodává pokožce regeneraci. Krém sjednocuje tón pleti a je vhodný i na problematickou pleť a akné. Díky Opunciovému extraktu je mimořádně bohatý na mastné kyseliny a vitamínu E. Krém je lehký, hedvábný, rychle se vstřebávající. Neutralizuje škodlivé volné radikály, redukuje jizvy po zranění, akné, ekzému a lupénce. Pleť zanechá jemnou, vyhlazenou a nemastnou. Díky kyselině hyaluronové dostává pleť potřebou hydrataci, která je důležitá pro zdravou jemnou a svěží pokožku.

Noční krémy regenerují pleť během noci

Noční krém má v porovnání s denním krémem hutnější texturu, která obsahuje bohaté množství výživných látek, jež jsou aktivní po celou noc. V jeho složení pak nenajdete SPF, který je pro noční péči zcela zbytečný. Noční krémy ovšem zpravidla obsahují změkčující a zvlhčující látky, které jsou poněkud mastnější a tím pomáhají obnovit ochrannou bariéru a zásobu potřebných lipidů.

Aby noční krém fungoval správně, je nutné jej nanášet na důkladně očištěnou pokožku. Jak ale noční krém vlastně funguje? Během spánku, kdy pleť odpočívá, ji pečlivě připravuje na další den. Podporuje regeneraci buněk, zklidňuje podráždění, doplňuje zásoby antioxidantů a také ji zbavuje celkové únavy. Právě v noci má pokožka nejlepší předpoklady k tomu, aby absorbovala výživné látky a to díky zvýšené mikrocirkulaci, jež usnadňuje snazší pronikání kyslíku přímo k buňkám. Některé noční krémy obsahují aktivní složky citlivé na světlo, proto je skutečně lepší používat je výhradně na noc a vyhnout se tak podráždění pokožky. Náš ETANI noční regenerační krém s meruňkou je doslova nabitý aktivními látkami. Hlavní aktivní látkou je meruňka nebo-li meruňkový olej, který pokožku vyživuje, hydratuje, zvláčňuje, regeneruje a dodává jí zářivý vzhled. Díky meruňkovému oleji se krém lehce vstřebává do pleti a nezanechává pocit mastnosti. 

Jak ublíží pleti záměna krémů?

Řada dermatologických odborníků tvrdí, že většinu denních a nočních krémů je možné zaměnit, aniž by došlo k poškození pleti. To ovšem platí jen tehdy, pokud neobsahují složky citlivé na světlo, jež mohou při nesprávném použití způsobit podráždění pokožky. Pokud se ale více zaměříme na hodnotu, kterou přinesou naší pleti, je rozhodně lepší používat denní a noční krémy ve stanovený čas. Právě díky tomu plně uspokojíme potřeby naší pleti, aniž bychom jí zbytečně připravovali o tolik potřebné živiny a přirozenou krásu.