Co je Jade roller?

Mezi nejnovější trendy v péči o pleť se v poslední době jednoznačně řadí Jade roller. Unikátní kosmetický pomocník z přírodního kamene, který je vyrobený z čistého Nefritu a Jadeitu. Jade roller je tvořen dvěma podlouhlými kameny upevněnými kovovým rámem na obou koncích rukojeti. Snadné použití a důmyslně navržená konstrukce činí z Jade rolleru jedinečnou kosmetickou pomůcku. Jade roller má však mnohem širší využití, než je masáž obličeje a jeho účinky na pleť jsou skutečně pozoruhodné.

Pozoruhodná historie Jade rolleru

Původy Jade kamene leží v čínské historii. Jade byl tradičním kamenem krásy, bohatství a moci již v 7. století. Jeho vzácnost vedla k tomu, že byl ve staré Číně dražší než zlato. Muži nosili broušený nefrit jako symbol svého postavení a bohatství, ženy zdobily své účesy nefritovými předměty, používaly nefritové hřebeny a ošetřovaly svou kůži Jade kameny masážní technikou Gua Sha. Přírodní síla těchto kamenů byla už v této době využívána v lázních jako součást luxusních procedur a její blahodárný účinek si dopřávali nejen ženy, ale i muži z vyšších vrstev.

Objevené přírodní bohatství

Starověcí Číňané měli odlišné chápání linií a vrásek. Věřili, že každý nedostatek či vada na obličeji odráží aspekty zdraví a osudu. Znaménka v jednotlivých částech obličeje pro ně představovala nezdar v různých etapách života a vrásky symbolizovaly zdravotní problémy. Starověcí Číňané skutečně věřili v léčivou sílu i magii krystalů. Domnívali se, že podstupováním procedur a zmírňováním těchto nedostatků zlepšují svůj vzhled, stejně tak příznivě ovlivňují své zdraví, případně také osud.

Už od pradávna byly krystaly používány pro různé účely a rituály. Při pohledu do minulosti bychom jistě v mnohých pracovnách objevili krystaly, jež sloužily jako těžítko a měly svým majitelům dodávat sílu, rozhodnost a vzácnou energii, ve kterou dodnes věříme, a kvůli které se jimi obklopujeme. Později se jejich mocná přírodní síla používala k očistě vody, aur i k meditaci. V současné době jsou krystaly oblíbené nejen v podobě šperků a amuletů, ale také se staly luxusním prvkem ve světě kosmetikyTato historie nám ukazuje, proč se takové procedury staly oblíbenými po celém světě a proč je Jade roller cenným kosmetickým pomocníkem.

Magické účinky krystalů

Krystaly v sobě skrývají magickou přírodní sílu blahodárně působící na lidské tělo. Z hlediska krásy a zdraví jsou využívány k procedurám, které mají na tělo estetický účinek a zároveň mu předávají duchovní hodnoty. Použití krystalů pro péči o pleť bylo běžné již ve středověku, ve staré Indii a dokonce i v bájném Egyptě. Pro tyto účely se používaly různé druhy kamenů, které se těšily oblibě díky svým jedinečným schopnostem a účinkům. K nejvyužívanějším patřily a dodnes patří:

Růžový křemen neboli Růženín

Tento růžový kámen je charakteristický pro svou sílu otevírat lidská srdce, podporovat lásku a něžnost. Rozvíjí tvořivost a fantazii.

Ametyst

Křemen v různých odstínech fialové barvy, velmi oblíbený pro výrobu šperků, ale také jako kámen duševní síly, bdělosti a mravní čistoty.

Jaspis

V Řecku, Římě i Egyptě byl tento kámen dražší nežli drahokam. Léčitelé mu přisuzují schopnost chránit před těžkými sny, snižovat horečku a zastavovat krvácení.

Černý Obsidián

Mayové i Aztékové věřili v jeho magickou schopnost ochránit své majitele před zlými silami a nepřízní osudu. Dodnes je považován za mocný kámen zbavující tělo negativní energie.

Jade

Jade je kámen vyrovnanosti a klidu. Jeho jedinečné vlastnosti z něj činí přírodní poklad, který kromě duchovního přínosu také zklidňuje podráždění, podporuje pružnost pokožky a pomáhá předcházet vráskám. Jade ovšem ve staré Číně sloužil mimo jiné také jako hlavní surovina pro výrobu pohárů. Věřilo se totiž, že nápoje připravené v kamenných pohárech mají na tělo očišťující a posilující účinky.

Pro kosmetický masážní váleček se využívá řada různých přírodních kamenů, my vám však nabízíme tu nejlepší variantu, kombinaci Nefritu a Jadeitu – Jade roller.

Jak působí Jade roller na pokožku?

Unikátní prastará síla přírodních kamenů poskytne vaší pleti mimořádnou péči, po které bude vaše pokožka zdravá, krásná a bez vrásek. Jade roller povýší každodenní standardní péči o pleť na zcela jinou úroveň. Hýčkejte se jako královna a vychutnejte si lázeňskou masážní proceduru v pohodlí svého domova, která vaší pokožku nejen omladí, ale poskytne vám i duševní relax. Zároveň vám předá to nejlepší z jedinečných vlastností a energie vzácných kamenů.

TIP: Maximálního regeneračního účinku Jade rolleru dosáhnete použitím té správné kosmetiky. Masáž Jade rollerem spolu s jedinečným složením séra kyseliny hyaluronové či prvotřídním přírodním opunciovým olejem zapůsobí na unavenou pleť téměř magickým účinkem.