Využijte akci na ETANI pleťové séra za 599Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

ZNÁTE TIPY NA RYCHLOU PRVNÍ POMOC PŘI SPÁLENÍ OD SLUNÍČKA?

Letní dny jsou v plném proudu a sluníčko začíná pořádně pálit. Každý z nás to zná, touha po krásném opálení a prohřátém těle je mnohdy silnější než ochrana pokožky před UV zářením. Co dělat, pokud se tak stalo a vaše pokožka je spálená, a jak se takové spálení projevuje?

Protože se v létě častěji pohybujeme na sluníčku, je nutné pleti poskytnout kvalitní ochranu proti slunečním paprskům, která zabrání předčasnému stárnutí a tvorbě vrásek. Nezapomeňte se proto vybavit denním krémem s UV ochranou, nebo opalovacím krémem na obličej s vysokým faktorem.

Pokud budete na sluníčku pobývat delší dobu, myslete na to, že jedna aplikace rozhodně nestačí. Pro udržení ochranné vrstvy opakujte aplikaci ideálně každé dvě hodiny. Někdy se ale může stát, že se i přes všechnu snahu spálíte.

Jak se spálenina od slunce projevuje?

  • Zarudlá a bolestivá pokožka.
  • Vznik puchýřků – značí už druhý stupeň popálení.
  • Bolesti hlavy, horečka, nadměrná únava.
  • Někdy mírný otok.
  • Pokožka horká na dotek

Kvalitní ošetření pokožky

Spálenou pleť je důležité nejdříve zchladit studenými obklady (namočený studený ručník), nebo studenou sprchou. U sprchování určitě vynechte sprchové gely, které by kvůli své parfumaci pokožku ještě více podráždily. U spálené pleti je důležitá také její regenerace a hydratace.

Co použít na regeneraci pokožky po spálení?

Spálená pokožka těla potřebuje pořádnou dávku regenerace a hydratace. Hlavními pomocníky bývají Panthenol, Aloe vera krémy a gely, nebo speciální gely z lékárny, například Fenistil na popáleniny.

Jako první pomoc při spálení obličeje doporučujeme ETANI čistící pleťovou pěnu s panthenolem a bambusovým olejem, která vaši pokožku nejen vyčistí, ale také hloubkové regeneruje podrážděné, zarudlé a spálená místa. Panthenol, který je v pěně obsažen má hydratační, regenerační a uklidňující účinky, chrání kůži před poškozením, ke kterému dochází při nadměrném slunění.

Pleťová pěna obsahuje také bambusový olej, který má širokou škálu využití v kosmetice. Pro jeho hydratační a regenerační účinky je skvělým pomocníkem při hodně suché pokožce, ekzémech, vráskách a lupénce. Mimo bambusový olej a panthenol v pěně naleznete také olej mandlový, který má výborné účinky na vysušenou a popraskanou pleť.

Víte, že u nás můžete zakoupit odličovací čistící pěnu i v cestovním balení 80 ml, která krásně projde při kontrole příručního zavazadla?

1-2

Hydratace spálené pleti:

Pijte mnohem více vody: 
Spálení od sluníčka vytahuje tekutiny z povrchu pokožky, zvyšte proto svůj příjem tekutin na alespoň 3 litry denně, za pět dní to tělo pocítí a vyhnete se tak dehydrataci.

Kvalitní hydratační krém, nebo sérum: ETANI Kyselina hyaluronová hybridní komplex nebo ETANI Noční regenerační krém s meruňkou.

Hydratační maska na obličej: Hydratační pleťová maska GOLDEN TIME s kyselinou hyaluronovou.

SOS produkty na spáleniny, které naleznete doma, aneb babské rady: Bílý jogurt, tvaroh, okurka, studený odvar heřmánkového čaje.

Kůže se odlupuje, co s tím?

Další nepříjemnou součástí spálení je odlupující se kůže. Až se tak stane, určitě kůži neloupejte, došlo by tak k jejímu bolestivému zatržení, nebo sloupnutí kůže, která ještě není připravená, to by mělo za následek hodně bolestivé místo, které se musí hojit, a poté můžou vznikat nevzhledné jizvy. V takovém případě je důležité použít kvalitní, nejlépe hydratační krémy, které dokážou eliminovat svědění a suchost pleti a nechat kůži samovolně odloupnout.

Tipy, jak se chovat po nezdařeném opalování

  • Kůži neloupejte, nechte ji, ať se se vším vypořádá sama. Mohlo by dojít k bolestivému zatržení.
  • Nechoďte už na přímé slunce, na koupání využijte ideálně oblečení, které místa zakryjí.
  • Vyhněte se teplé vodě a agresivním látkám.
  • Nesahejte a ani nepropichujte puchýře, které pokožku chrání před infekcí.
  • Vyhněte se cvičení a dopřejte svému tělu oddech, bude mít tak čas na hojení pokožky.