Využijte akci na top sadu za 999Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

VZÁCNÝ AMETYST: MALÝ HRDINA S VELKÝMI SCHOPNOSTMI

Luxusní kámen s řadou překvapujících účinků. Takový je ametyst, o kterém si právě něco povíme.

V posledních letech se používání vzácných a drahých kamenů stává jakýmsi znovuobjeveným trendem. Možná je to právě proto, že většina z nás je unavená z moderního světa a raději se proto vracíme zpět k přírodě, která nám v mnoha ohledech pomáhá. A jinak tomu není ani v případě vzácných minerálů. V čem spočívá jejich jedinečnost a kouzlo?

Drahé kameny jsou spojené s bohatou historií

Občas se může zdát, že vzácné kameny jsou oblíbencem několika málo posledních let. Ovšem není tomu tak. Drahé nerosty mají své pevné místo v historii, která sahá až do období starověku. Lidé v sílu přírodních kamenů věřili, stejně tak jako léčitelé v Číně, Japonsku i starém Egyptě, kteří s jejich pomocí pomáhali ke zdravému a plnohodnotnému životu. Byli přesvědčeni, že právě drahé kameny pomáhají obnovovat harmonii a také zdravý tok energie v lidském těle. Platilo, že proto, aby byl člověk zdravý, šťastný a spokojený, je potřeba odstranit blokády, oslabit nadbytečné a posilovat oslabené. Vzácné kameny spolu s bylinkami byly tedy v té době u vyspělých kultur cestou, jak se zbavit všech neduhů, bolestí a také možností, jak motivovat organismus v samo léčení. Spousta léčitelů však kameny používala odlišným způsobem, zejména pak v momentě, kdy se jejich léčivá síla pojila s astrologickým znamením.

Vzácné minerály jsou světovým pokladem

Drahých minerálů existuje celá řada. Některé z nich pocházejí z různých kontinentů, spoustu kamenů ale nalezneme také u nás v České republice. Skvělým příkladem je právě ametyst, jehož naleziště objevíme v Brazílii, Uruguay, ale také v naší vlasti. Významné naleziště přírodních ametystů v drahokamové kvalitě můžeme najít na Vysočině, a to zejména v okolí vesnic Budeč, Nové Veselí nebo Česká Mez. V těchto lokalitách pak můžeme objevit krásné fantomy (krystaly uvnitř krystalů, které jsou důsledkem zastavení vývoje a následného růstu kamene) i žezla (forma ametystu s úzkou základnou a rozšiřujícím se vrcholem). Pokud bychom zůstali na Vysočině a pátrali ve vesničkách Kojatín, Hostákov anebo Bochovice, objevíme další zajímavost – žilné hradbové ametysty propojené s křemenem.

Ametyst – luxusní kámen s výjimečnou symbolikou

Každý drahý kámen vyniká jedinečnými a osobitými účinky i jasnou symbolikou. Ametyst je považován za univerzální kámen. Jeho vnitřní síla vám pomůže uvolnit napětí a stres, který v sobě za celý den nahromadíte, sníží pocit nervozity i návaly agrese a pomůže vám obnovit duševní rovnováhu. Ametyst je rovněž tím pravým kamenem, pokud trpíte přepracováním, neklidným spánkem nebo syndromem vyhoření. Jeho unikátní účinky pozitivně působí na energii celého těla i funkci orgánů. Ametyst je také správnou volbou v případě, že toužíte po spokojeném soužití se svým partnerem, protože harmonizuje vztahy mezi mužem a ženou. Aby fungoval přesně tak, jak od něj očekáváte, a jeho účinky byly co největší, nabíjejte svůj ametyst pravidelně měsíční energií.

Ametyst je rovněž považován za kámen citového souznění a probouzí v nás lásku, obětavost a nezištnost. Příznivě působí také na tvořivost a podporuje inspiraci. V křesťanství je ametyst symbolem cudnosti, pokory a čistoty. Vede svého majitele k víře v Boha, zahání strach z budoucnosti a ze smrti a dává mu pocit bezpečí i vnitřního klidu. Právě z těchto důvodů je ametyst vhodným kamenem při psychických potížích a neurózách. Podporuje silnou vůli a s jeho pomocí bude snadnější odvykání různých závislostí. Nejčastěji je ametyst používán při bolestech hlavy a migrénách.

Jak ametyst správně používat?

Je třeba si uvědomit, že veškeré drahé kameny (a to včetně ametystu) působí jedině tehdy, pokud je máte u sebe. V případě, že chcete s jejich pomocí harmonizovat energii, vnést stabilitu do svého života a používat je jako své ochránce, můžete je nosit například v kapse nebo ve šperku. Pokud ovšem chcete díky kamenům relaxovat nebo z něj načerpat léčivou sílu, můžete je přikládat na bolestivá místa nebo s nimi provádět masáže těla, obličeje i dekoltu. K tomu se například skvěle hodí speciální Jade Roller, jehož nedílnou součástí je ametyst. S jeho pomocí tak můžete provádět blahodárné masáže nejen na obličeji, ale i na bolestivých místech a dopřát si luxusní péči s mnoha benefity. 

Nezapomínejte na očistu kamene

Stejně jako veškeré kameny, tak i ametyst je zapotřebí pravidelně čistit. Během každého kontaktu s vámi totiž do sebe čerpá vše špatné – stresy, bolesti, duševní a tělesnou disharmonii. Po každém používání proto kámen omyjte teplou vodou a ponořte na několik hodin do osolené vody. Následně jej nechte několik hodin na slunečním nebo měsíčním světle.

ZDROJ:

https://www.drahekamenyonline.cz/ametyst-ucinky-vlastnosti/

https://www.lecivasilamineralu.cz/Ametyst-a5_61.htm

https://cpzp.cz/clanek/1412-0-Kamen-pro-zdravi.html