Využijte akci na top sadu za 999Kč.
Zákaznická podpora:+420 739 610 850

PŘÍRODNÍ PLEŤOVÉ OLEJE ZAJISTÍ ZIMNÍ HYDRATACI

Hydratace pokožky je během zimy velmi důležitá. Pomohou v takové chvíli pleťové oleje?

Ať venku panuje horko nebo mráz, hydratace pokožky je bez ohledu na počasí naprosto nezbytná. Pravidelné doplňování tekutin umožňuje, aby organismus fungoval, jak má a stejné je to i s pokožkou. I ona potřebuje ke svému zdraví a také přirozené kráse dostatek hydratace, a to nejen ve formě pravidelného pitného režimu, ale i s pomocí správné kosmetiky. Proto bychom v zimě rozhodně neměli zapomínat na svou pleť a dopřát jí bohatou hydrataci i během mrazivých dnů. Tentokrát se však z hlediska zavodnění pokožky nezaměříme na klasické hydratační krémy, ale na pleťové oleje, které jsou v tomto ohledu naprostou jedničkou. Proč by právě pleťové oleje měly mít své čestné místo mezi zimními kosmetickými pomocníky?

Proč jsou pleťové oleje klíčem k hydratované pleti?

Pleťové oleje mají oproti klasickým krémům zcela jinou strukturu. I přesto jsou ale výborně vstřebatelné a díky své povaze dokážou uzamknout vlhkost v pleti, proto vaše pokožka zůstane dlouhodobě hydratovaná a vláčná. Navíc umí podpořit tvorbu zdravých kožních buněk. Pravidelným používáním pleťových olejů získáte pro svou pleť řadu benefitů, které podpoří její přirozenou krásu. Zároveň s jejich pomocí zabráníte nepříjemnému vysoušení, olupování a praskání pokožky, což jsou typické projevy spojené s častými přechody z tepla do zimy. Většina olejů má navíc schopnost zklidňovat a eliminovat podráždění pleti, proto jsou úžasnou prevencí proti kožním projevům způsobených zimou a mrazem. Jaké jsou hlavní účinky přírodních olejů ve smyslu zimní péče?

  • Doplňují pokožce ztracené vitamíny a minerály
  • Podporují její přirozenou obranyschopnost a schopnost bojovat proti volným radikálům
  • Zabraňují vysoušení a podráždění pokožky
  • Podporují regeneraci pokožky a zdraví kožních buněk
  • Mají hydratační dovednosti
  • Uzamykají v pleti vlhkost a udržují její vláhu po dlouhou dobu

Protože je pleť během zimy dnes a denně vystavena řadě nepříznivým vlivům, jsou právě tyto účinky zcela nepostradatelné. A nutno podotknout, že tolik blahodárných benefitů v jednom ukrývá jen málokterý hydratační krém. Právě proto jsou zejména pleťové oleje naprostou jedničkou v rámci zimního pečování o pleť.

Jsou pleťové oleje vhodné pro každou pleť?

Pleťové oleje ve své nejčistší formě mají v kosmetickém světě řadu výhod. Jsou bohaté na minerály a vitamíny, snadno se nanášejí a díky přírodním složkám jsou velmi dobře snášeny. Hodí se ale pro každý typ pleti? Jednoznačně ano! Také v oblasti pleťových olejů totiž rozlišujeme dva základní typy - lehčí a sušší oleje, které jsou přímo ideální pro mastnější a smíšenou pokožku, a hutnější oleje navržené pro suchou pleť. Není proto vůbec těžké, vybrat si pro sebe ten správný.

7

Suchá pokožka: Pokud máte suchou pleť, pleťové oleje se postarají o hydrataci do posledního detailu. Díky použití oleje najednou zjistíte, že nanášíte méně hydratačního krému, rázem se eliminovaly různé projevy suché a citlivé pokožky, vaše pleť září zdravím. Pokud nechcete používat olej přes den z důvodu make-upu (i to ale není problém, pokud olej necháte dostatečně vsáknout a případně vynecháte hydratační krém), použijte pleťové oleje jako masku na spaní. Probudíte se s nádherně hebkou a zářivou pletí.

Mastná a smíšená pleť: Pokud máte mastnou pokožku, jistě se obáváte, že vaše pleť se po použití oleje stane ještě mastnější. Není to však pravda. Je totiž možné, že vaše pleť je mastná proto, že produkuje více kožního mazu z důvodu, že je ve své podstatě suchá. Použití oleje dodá pokožce potřebnou vlhkost a minimalizuje riziko, že kožní buňky budou produkovat příliš mnoho mazu, aby nahradily jeho nedostatek. Není se tedy vůbec čeho bát.

Vyberte si ten správný olej pro svou pokožku

Pleťových olejů existuje v kosmetickém světě celá řada. Každý z nich pak vyniká v něčem jiném. Stejně tak najdeme i určité rozdíly ve smyslu jejich použití pro konkrétní pleť.

Citlivá pleť - pro její ošetření se hodí zejména meruňkový, mandlový, konopný, avokádový, švestkový i opunciový olej.

Aknózní a problematická pleť - pro její péči je ideální konopný, dýňový, šípkový, arganový a opunciový olej.

Smíšená až mastná pleť - vhodný je především jojobový, hroznový, pupalkový i opunciový olej.

Suchá pleť - skvěle pomůže mandlový, meruňkový, švestkový, makadamiový, avokádový, arganový i opunciový olej.

Zralá pleť - její zdraví perfektně umocní arganový, šípkový, malinový, rakytníkový či opunciový olej.

 

ZDROJE:

https://www.stylight.com/Magazine/Beauty/Face-Oil-Skincare-Must-Winter/

https://www.totalbeauty.com/content/slideshows/winter-face-oils-171220